avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Inundatie Vecin
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Inundatie Vecin

Buna ziua. Nu stiu cum e mai bine sa procedez in urmatoarea situatie:
Am fost inundata de vecinul de la 4 (eu stau la 1, dar fiind capat de coloana totul s-a scurs la mine). Acesta isi renoveaza apartamentul iar mesterii lui au spart din greseala o conducta. Au oprit apa si au reparat problema insa de la apa scursa intre timp podeaua mea din dormitor a fost distrusa. Baia si holul au suferit doar pagube minore. Am discutat cu proprietarul in prezenta presedintelui de bloc, iar aceasta a acceptat sa ne plateasca materialele pentru refacerea parchetului. Nu am cerut sa acopere manopera si nici pagubele mai mici din baie/hol. Am facut poze si intre timp am reparat pe banii mei (700 de lei), considerand ca vecinii sunt de buna credinta.
Dupa 8 zile poprietarul care a cauzat inundatia ne-a anuntat ca are asigurare ?! - inainte nu a ponenit nimic de acest lucru si ca nu ne va mai plati nimic. Eu stiu ca in cazul unei asigurari evenimentul trebuie anuntat in 48 de ore. Vecinul ne-a propus sa "aruncam apa pe podea" si sa chemam un evaluator. Evident ca am refuzat. Acum m-am trezit si cu paguba reparata pe banii mei si, din buna credinta dusa de nas de vecinul binevoitor. Cum ar trebui sa actionez in aceasta situatie? Credeti ca am vreo sansa in instanta? Ca probe avem pozele cu dormitorul inundat pana la sapa, si declaratiile administratorului si presedintelui de bloc.
Va multumesc!
Respectivul avea obligatia sa anunte asiguratorul intr-un anumit termen. Puteti incerca deschiderea unui dosar de dauna la asigurator pe baza declaratiilor administratorului, presedintelui si fotografiilor.
Declaratiile celor 2 sunt in scris sau verbale?
Declaratiile celor doi sunt verbale - din postura demartori. Eu cred ca respectivul nu are asigurare sau a facut-o dupa inundatie, avand in vedere ca mi-a propus sa mint in legatura cu data producerii inundatiei.
Solicitati sa va dea declaratii in scris.
" Subsemnatul bla bla in calitate de adm/pres am constatat in data de.... inundarea apart....proprietate a dlui...... In prezenta urmatoarelor persoane .... .... ....(ar fi bine sa fi participat si inundatorul) au fost constate urmatoarele daune: in camera.... parchetul umflat pe o supraf aprox. de......, peretii ....., tavanul......, la intrare pisica prezenta urme de mucegai;), etc etc. In urma investigatiilor s-a identificat ca sursa a inundatiei apart....proprietar......

Numele. Calitatea. Data
Multumesc mult. Deci nu ar fi un caz fara baza?
La constatarea facuta de admin si presedinte a participat si vecinul sau au fost doar cei 2?
Puteti sa solicitati daune pe cale amiabila sau in instanta. Aveti probe suficiente, fotografii si martori.
Daca vecinul nu intelege sa va despagubeasca amiabil, ii atrageti atentia ca va plati si cheltuieli de judecata si onorariul avocatului pe care il veti angaja, atunci il actionati in instanta.
Obtineti si declaratiile scrise ale celor 2 membri din conducerea AP si le depuneti ca probe. Daca fac pe nebunii le spuneti ca vor fi citati ca martori si ar fi bine sa dea declaratiile in scris.

Sa aveti facturile si bonurile cu care ati achizitionat materialele si platit manopera.
Ultima modificare: Joi, 14 Mai 2015
cyan, moderator

Alte discuții în legătură

Inundatie repetata provocata de instalatia improvizata a vecinului de deasupra amarstean amarstean Vecinul de deasupra provoaca iar inundatie. Cine il poate sanctiona? Cine il poate sanctiona pe administrator si pe presedintele blocului pentru neglijenta ... (vezi toată discuția)
Inundatie amar amar buna ziua, problema mea este urmatoarea s-a spart o teava de apa in bucataria la vecinului de de-asupra ( teva era legatura dintre coloana principala si ... (vezi toată discuția)
Inundatie IOANA_81 IOANA_81 Buna ziua Am urmatoarea problema:zilele trecute mi-a explodat teava de la apometru de apa rece,chiar acolo la ceas,eram la munca, si mi s -au inundat toate ... (vezi toată discuția)