avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Ddatorii pe firma sechestru
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Ddatorii pe firma sechestru

Buna ziua,

Am o nelamurire,mama mea detine o firma unde si-a bagat si cartea de munca sa "mearga" in continuare,dar in ultimul timp nu a mai platit taxele necesare pentru sustinerea cartii de munca in functiune si s-au acumulat datorii de aproximativ 10.000 LEI ,intrebarea este urmatoarea,ar putea afecta aceasta datorie si celelalte imobile si mobile pe care le are pe numele ei ? casa,masina,terenuri,etc ? ar putea statul sa puna sechestru pe ele ?
Cel mai recent răspuns: lucianrosca , utilizator 18:13, 21 Noiembrie 2012
Raspunsul dvs este doar partial, din formulare intelegandu-se ca daca daca se ajunge la insolventa, automat bunurile personale ale administratorului vor putea fi executate (ceea ce e fals, deoarece trebuie mai intai demonstrat unul din cazurile la care am dat copy-paste inainte de a-l executa cu orice)
Eu cred ca ar trebui sa mai cititi o data. Sunteti mentionate doua conditii ce trebuie indeplinite in prealabil punctului c), cele numerotate cu a) si b), pentru ca in general lumea citeste intr-o enumerare in ordine, mai intai a), apoi b) si la urma c), iar formularea "se atrage raspunderea patrimoniala..." implica deja o hotarare emisa de instanta pe art. 138.
Dar probabil ca e mai greu sa intelegeti daca nu aveti viziunea unui dosar de faliment si cum se desfasoara in practica lucrurile.
Exact asta incerc si eu sa zic. De obicei a) b) c) reprezinta variante alternative si nu o succesiune de evenimente (care ar fi notata cu 1 2 3)
mai e un aspect: daca sunt datorii pentru contributii, mai mult ca sigur nu s-au platit nici cele cu retinere la sursa. Iar asta e infractiune daca trec 30 de zile de la scadenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rspundere administrator - executare silita viorelh viorelh as dori sa mai aflu in ce masura raspunde administratorul cu bunurile proprii.spre exemplificare daca s-ar ajunge la o situatie de acest gen spre exemplu: ... (vezi toată discuția)
Am intrat in insolventa pahonedaria pahonedaria sunt asociat unic la un mic magazin alimentar de cartier si am fost bagat in insolventa de finante.datorita dobanzilor si penalizarilor nu pot plati datoria ... (vezi toată discuția)
angajarea raspunderii conform art.138 din legea 85/2006 geogeogeo geogeogeo Buna ziua, am fost administratorul unei firme care este in proces de faliment, am primit o citatie acasa de la administratorul judiciar al firmei care a ... (vezi toată discuția)