avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general D 394
Discuție deschisă în Contabilitate în general

D 394

Buna seara,


Am o factura cu taxare inversa pe care scrie "REDUCERE COMERCIALA ACORDATA conf ctr nr...." . (reducerea este la cereale). Cum trec in declaratia 394 factura? Trebuie sa adaug si produsul pentru care s-a acordat reducerea comerciala?(chiar daca acesta nu este mentionat in factura?)



Multumesc. :)
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 00:30, 21 Octombrie 2012
si pt discount in D394 aleg la "tip" A - achizitii? sau C - achizitii cu taxare inversa?
Rectific. Reducerea comerciala este mentionata pe o alta factura . Pe aceasta nu este mentionata "taxarea inversa', am dreptate sau nu? Daca nu am formularul in fata e greu de vizualizat cu "ochii mintii". :)

Raspundeti la aceasta intrebare si am sa va raspund apoi si la cea pusa de Dvs. anterior acestui raspuns.
DA..este factura separata numai cu reducerea comerciala, dar pe aceea scrie cu taxare inversa ...mai exact factura arata cam asa:


FACTURA

DENUMIRE | CANTITATE | PRET UNITAR | VALOARE | TVA
X................|......... -1 .........| .......1200.......|.......-1200..... |TAXARE INVERSA
CONF COD
FISCAL ART.160



TOTAL -1200
-1200
Ultima modificare: Miercuri, 17 Octombrie 2012
gina.lucia, utilizator
Daca pe factura cu reducerea comerciala acordata ulterior facturarii este aplicata mentiunea "taxare inversa" se pare ca nu este corecta.
Exact, @factorZ! De aceea am si intrebat.

Nu se poate factura "taxare inversa" la o reducere comerciala acordata ulterior pe o alta factura.


Edit later:
Intrarea cerealelor in ce luna ati avut-o, nu tot acum? Pentru ca Dvs. intrebati la un moment dat daca mai trebuie sa inregistrati si cerealele tot acum.
Trebuie sa adaug si produsul pentru care s-a acordat reducerea comerciala?(chiar daca acesta nu este mentionat in factura?[/quot)]

Ultima modificare: Joi, 18 Octombrie 2012
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal

Alte discuții în legătură

Reducere financiara (scont) miki24 miki24 Buna ziua, Am primit o factura de la un furnizor de reducere financiara (scont) pt produsul floarea soarelui cu taxare inversa in val de -100000 lei. Acesta ... (vezi toată discuția)
Taxare inversa kamy_nora kamy_nora Buna ziua, Semintele prajite, ambalate, care sunt comercializate in magazine, sunt supuse taxarii inverse? Un magazin a achizitionat in luna decembrie, ... (vezi toată discuția)
Cum inregistrez tva pentru reducere financiara sau comerciala predoni predoni Buna ziua, Conform pct.51 din Ordinul 3055/2009 reglementari contabile conforme cu directivele europene: a) Reducerea comerciala acordata de furnizor direct ... (vezi toată discuția)