avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1089 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general D 394
Discuție deschisă în Contabilitate în general

D 394

Buna seara,


Am o factura cu taxare inversa pe care scrie "REDUCERE COMERCIALA ACORDATA conf ctr nr...." . (reducerea este la cereale). Cum trec in declaratia 394 factura? Trebuie sa adaug si produsul pentru care s-a acordat reducerea comerciala?(chiar daca acesta nu este mentionat in factura?)



Multumesc. :)
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 00:30, 21 Octombrie 2012
mi-am imaginat ca intrarea cerealelor o fac cand mi-a venit factura de cereale...ma interesa ce fac cu factura asta de reducere comerciala cu taxare inversa? ....daca nu trec produsul in declaratia 394 imi apare o diferenta intre randul de "achizitii cu taxare inversa ..." si randul "cereale si plante tehnice..."
Buna dimineata!

Stimata doamna,

Intrarea cerealelor trebuie mentionata in declaratia 394. Factura de reducere comerciala NU trebuie sa apara. Insa ceea ce vreau sa subliniez este faptul ca respectiva factura nu este corect intocmita. Nu puteti inregistra in contabilitate o factura de reducere comerciala cu "taxare inversa". Factura respectiva ar trebui sa aiba inscris in spatiul rezervat TVA, ca suma 0 (zero). Si in acest caz aceasta nu are ce cauta in declaratia 394.

Cereti furnizorului sa anuleze si sa refaca aceasta factura care nu este corect intocmita.

[ link extern ]
Va multumesc mult pentru raspunsuri.
Referitor la problema mea am gasit in Codul fiscal urm art :

ART. 134 Faptul generator şi exigibilitatea - definiţii
(4) Regimul de impozitare aplicabil pentru operaţiunile impozabile este regimul în vigoare la data la care intervine faptul generator, cu excepţia cazurilor prevăzute la art. 134^2 alin. (2), pentru care se aplică regimul de impozitare în vigoare la data exigibilităţii taxei.

ART. 134^2 Exigibilitatea pentru livrări de bunuri şi prestări de servicii
(3) Taxa este exigibilă la data la care intervine oricare dintre evenimentele menţionate la art. 138. Totuşi, regimul de impozitare, cotele aplicabile şi cursul de schimb valutar sunt aceleaşi ca şi ale operaţiunii de bază care a generat aceste evenimente.


am citit si pe acest site ca regimul de impozitare ar fi acelasi ca factura de baza pentru care s-a acordat reducerea, adica cu Taxare inversa, cel putin asta am inteles eu :) : [ link extern ]

Pana la urma factura este corect intocmita sau nu...ce parere aveti ?

Multumesc,
Lucia D.
Buna seara,

Nu am raspuns pana acum pentru ca am vrut sa cer si parerea unui coleg de-al meu in acest sens. Acum am primit raspunsul lui si confirmarea ca ceea ce v-am scris mai sus este corect.

Articolele mentionate mai sus nu au nicio legatura cu problema ridicata de Dvs.

O duminica placuta va doresc.:)
G.M.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducere financiara (scont) miki24 miki24 Buna ziua, Am primit o factura de la un furnizor de reducere financiara (scont) pt produsul floarea soarelui cu taxare inversa in val de -100000 lei. Acesta ... (vezi toată discuția)
Taxare inversa kamy_nora kamy_nora Buna ziua, Semintele prajite, ambalate, care sunt comercializate in magazine, sunt supuse taxarii inverse? Un magazin a achizitionat in luna decembrie, ... (vezi toată discuția)
Cum inregistrez tva pentru reducere financiara sau comerciala predoni predoni Buna ziua, Conform pct.51 din Ordinul 3055/2009 reglementari contabile conforme cu directivele europene: a) Reducerea comerciala acordata de furnizor direct ... (vezi toată discuția)