avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... schimbarea numelui
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

schimbarea numelui

m-am casatorit cu un italian de 5 luni, am doi fii si as vrea sa stiu daca imi pot schimba numele de familie cu cel al sotului. Acelasi lucru ma intereseaza si pentru fii mei, lucuim in italia de 2 ani.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 02:27, 22 Octombrie 2012
Ati inscris / transcris certificatul de casatorie?
Si inca ceva: aveti domiciliul in Romania sau in Italia?
Ultima modificare: Joi, 18 Octombrie 2012
Ares-3, moderator
Schimbarea numelui se face in tara a carei cetatenie o aveti, eventual cu ocazia primirii cetateniei tarii respective (daca se practica asta in tara respectiva). In cazul ca aveti cetatenie multipla iar numele este schimbat pe cale administrativa in una dintre tarile a caror cetatenii le aveti, aveti obligatia sa aduceti acest fapt la cunostinta autoritatilor din celelalte tari in care sunteti cetatean. Autoritatile italiene nu pot schimba numele unui cetatean roman, decat daca acesta este si cetatean italian, altfel ar fi amestec in treburile interne ale Romaniei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea numelui ContSters186828 ContSters186828 Deci Consulatul roman nu poate face schimbarea numelui facuta cu ocazia primirii cetateniei italiene. Trebuie sa ma adresez starii civile unde a avut loc ... (vezi toată discuția)
Buletin dupa casatorie in italia deelia deelia buna ziua, am si eu o intrebare.... M-am casatorit in Romania in anul 1978 cu cetatean italian, imediat dupa aceea am schimat buletinul pentru ca am luat ... (vezi toată discuția)
Salve! m-am casatorit in italia cu cetatean strain dar nu am ... Alcor_Gea Alcor_Gea Salve! M-am casatorit in Italia cu cetatean strain dar nu am facut transcrierea casatoriei, avand o situație tensionata in familie fapt pentru care am si ... (vezi toată discuția)