Am avut Curtea de Conturi in mai-iunie 2012 si in urma controlului ni s-au imputat diferenţe pentru sporul de ecran de 15%(conditii vătămătoare) pentru anul 2009 . Mentionez ca acest spor a fost acordat în baza Contractului colectiv de muncă, a hotarârii Comisiei paritare a Inspectoratului Scolar, şi poartă viză de legalitate fiind stabilit intre limitele de 1-30 % şi aprobat si în Consiliul de administraţie al şcolii.Acum legea 63/2011 îl prevede in procent de 15% .Curtea a retinut diferenta de 15%.Am facut contestaţie la CC, care nu a fost soluţionată pozitiv, si conform adresei acesteia , primarul , care este ordonator de credite a sesizat Curtea de apel.A venit citaţie , iar primarul refuza ACUM sa se prezinte, spunând ca directorul şcolii( care este ordonator tertiar de credite) trebuie sa dea în judecata persoanele care fac obiectul retinerilor.Eu stiu ca atata timp cat exista un proces pe rol nu se actioneaza in nici un fel ,aşteptându-se Hotărârea judecatorească.Am vrut sa facem acest lucru la timpul potrivit, dar ni s-a spus ca ordonatorul principal de credite trebuie s-o faca.Daca la primarie a functionat legea amnistiei fiscale, la scoala nu.Mentionez că acest spor a fost acordat si pentru anul 2008, în aceleaşi condiţii, cu aceeaşi documentaţie,si nu a fost retinut la controlul CC din noiembrie 2009. Asa cum este situatia acum nu ne putem apara.Care este demersul legal pe care trebuie sa-l intreprindem?Va mulţumesc !
Nu are nicio legatura un litigiu cu altul ... dupa pronuntarea hotararii irevocabile privind litigiul cu Curtea de Apel se poate actiona in consecinta .
Multumesc pentru raspuns! Trebuie sa mai adaug faptul ca printre persoanele carora li se face imputatia este si directorul şcolii.Poate fi şi pârăt şi reclamant , in situatia in care scoala ar fi cea care va sesiza instanţa?
Pretentii arcd
ROMANFLORIN
Se poate prevala de răspundere conducatorul unei instituţii (director – ordonator tertiar de credite) de prevederile art. OUG nr. 119/1999, respectiv de ... (vezi toată discuția)