avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... daune auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

daune auto

buna ziua ..as avea si eu o intrebare in urma cu o luna junatate am fost lovit de o masina aflata in psatele meu mai exact un tir care nu m-a vazut in momentul plecarii de pe loc( se circula bara la bara).am facut constatare amiabila am depus toate documentele la firma de asigurari a vinovatului in vederea despagubirii..si dupa o luna jumatate nu au rezolvat nimic motivul fiind neprezentarea vinovatului pentru poze...acum eu nu stiu ce sa fac pentru ca vroiam sa actionez pe cale civila/penala dar firma de asigurari nu vrea sa imi eliereze copii dupa actele din dosar....daca poate cineva sa ma ajute va rog...multumesc
Cel mai recent răspuns: angel427 , utilizator 20:21, 18 Octombrie 2012
puteti sa ii dati in judecata si sa solicitati instantei sa oblige parata sa ataseze dosarul de daune.
Prin completarea datelor in formularul de constatare amiabila, in special cela care arata daunele produse la TIR, soferul TIR-ului a recunoscut ca va lovit.
1. Nu exista in legislatia noastra obligativitatea soferului vinovat sa se prezinte la soc. de asigurari pt. a i se fotografia masina.
Soferul vinovat are obligatia sa declare accidentul. Si-a facut-o prin completarea constatului amiabil si prin inminarea unei copii a asigurarii.
Cel mai bine ii chemati in instanta cu respectarea procedurii si de obicei, cind apare la o soc. de asigurari o " Invitatie la conciliere" emisa de un avocat lucrurile se pun in miscare.
multumesc mult...teoretic eu cu soferul tirului nu mai am nimic de rezolvat..nu imi ramane decat sa ma judec cu societatea de asigurari...( nu exista in legislatie nimic care sa ateste ca daca vinovatul nu se prezinta la societatea de asigurari ca sa faca poze atunci societatea are dreptul sa respinga dosarul si sa nu plateasca despagubiri?)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impact autoturism - tir roxana75 roxana75 Buna ziua, In urma cu o saptamana autoturismul pe care il conduceam regulamentar a fost agatat de remorca unui TIR care a schimbat banda fara sa se asigure si ... (vezi toată discuția)
Constatarea amiabila nu este de ajuns pentru recuperarea prejudiciului?! Inter2001 Inter2001 In urma unui accident minor am intocmit o constatare amiabila cu cel care mi a avariat masina. Ulterior acesta nu s a mai prezentat la sediul asigurari pentru ... (vezi toată discuția)
Actiune in pretentii impotriva companiei de asigurari si persoanei fizice in acelasi timp? Daniela Camelia Nicolae Daniela Camelia Nicolae Masina mea a fost lovita de o alta masina care nu mi-a acordat prioritate.S-a facut constatarea amiabila si la Carpatica nu s-au facut pozele decat dupa 3 ... (vezi toată discuția)