avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Litigiu de munca sau contencios administrativ?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Litigiu de munca sau contencios administrativ?

In baza unui certificat de handicap vizual ( de navazator) am dreptul la pensie de limita de varsta. Am depus cerere cu nr de inregistrare la casa de pensii, mi s-a spus ca am dreptul si sa astept decizia acasa. .In loc sa-mi dea decizie am primit respingere. Am fost in audienta la directoare, iar dansa mi-a zis sa depun contestatie tot la casa de pensii adresata catre comisia centrala de contestatii. Am depus aceasta contestatie in data de 08.06.2012 si nici acuma n-am primit raspuns. Ce pot face mai departe?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: OLGAS , utilizator 20:17, 15 Ianuarie 2013
Faceti o cerere la Comisia Centrala de Contestatii si solicitati sa va comunice stadiul solutionarii contestatiei dvs. Daca nu va raspunde puteti sa va indreptati impotriva Comisiei Centrale pentru refuz nejustificat de solutionare a contestatiei si sa solicitati daune. Daca va indreptati direct impotriva casei de pensii pentru contestare decizie de pensie exista posibilitatea ca judecatorul sa va respinga actiunea ca prematur introdusa, pentru ca nu ati asteptat raspunsul Comisiei centrale de Contestatii.

Va multumesc foarte frumos pt. raspunsul prompt si de folos.
O zi buna!
Buna seara!
Am procedat cum ati zis, am facut cerere catre Comisia Centrala de Contestatii si nu mi-au raspuns. Ce suma de daune pot solicita?
Multumesc anticipat.
Termenul de soluţionare a contestaţiei este de 45 de zile de la data înregistrării acesteia la casa teritorială de pensii emitentă.

Verificati la Casa de Pensii daca s-a solutionat contestatia dvs ... sau puteti, de exemplu, sa va indreptati impotriva CNPP pentru refuz nejustificat de solutionare a contestatiei si sa solicitati daune. Puteti, de asemenea, sa promovati o cerere de chemare in judecata atat impotriva CNPP cat si impotriva casei teritoriale de pensii care sa aiba doua capete principale de cerere: unul impotriva CNPP pentru refuz nejustificat de solutionare a contestatiei dvs. (art. 153, lit. f din Legea nr. 263/2010), iar al doilea impotriva casei de pensii pentru contestare decizie de pensie.
Multumesc de raspuns.Dar intrebarea mea era cam ce suma de daune pot cere?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termenul de solutionare a contestatiei este un termen de recomandare? m.marinesco m.marinesco Bună seara, Conform art.150(4) din l. nr. 263/2010, o contestaţie se soluţionează in 45 zile. Este un termen de decădere sau recomandare? Daca este de ... (vezi toată discuția)
Comisia centrala de contestatii nu a raspuns la contestatia mea impotriva deciziei de pensie cris_kiri cris_kiri Buna ziua! Ma numesc Cristina si va scriu in numele mamei mele. Anul trecut in luna ianuarie si-a depus dosarul in vederea pensionarii pentru limita de varsta ... (vezi toată discuția)
Cu ce casa de pensii se judeca pentru refacerea unei decizii de pensionare GaryMoore GaryMoore Buna seara, Daca o persoana a fost integrata gresit in grupa a II-a de munca, avand dovezi ca apartine grupei I si a contestat in termen decizia Casei de ... (vezi toată discuția)