1. Executorul judecatoresc ditribuie o suma recuperata din executare silita incalcand regulile procedurale stabilite de art 563 cu privire la ordinea de prioritate a creantelor.
2. Creditorul prejudiciat face contestatie la distribuire;
3.pana la primul termen de judecata executorul face un nou pv de distributie, pe care il denumeste asa, dar in fapt e o incheiere de indreptare a erorii strecurate in primul pv de distribuire.
4. La primul termen de judecata in contestatie, creditorul prejudiciat renunta la contestatie, si nici nu depune taxa de timbru. in mod corect instanta anuleaza contestatia ca netimbrata.
5. Creditorul in favoarea caruia se gresise prima data, face contestatie impotriva celui de al doilea pv de distribuire si obtine anularea acestuia in instanta pt ca nu a fost citat la intocmirea acestuia ( nulitate relativa)
Recursul a fost respins ca nefondat.
Poate creditorul prejudiciat prin pv-ul initial sa mai atace cu contestatie la distribuire primul pv de distribuire, avand in vedere ca au trecut de 100 de ori cele 3 zile prevazute imperativ de lege?
De bun simt, e clar ca exista acest drept, dar... cum s-ar putea motiva ?
E un nou termen de decadere, de la data desfiintarii celui de al doilea pv sau e o repunere in termen?
Cum vedeti dumneavoastra o aparare pertinenta pt creditorul dezavantajat de actul care este nul absolut, dar pt care nu mai e in termen de a-l contesta, teoretic?
Aveti ceva jurisprudenta pe repunerea in termenul de decadere intr-o astfel de situatie?
Avand un pv de distribuire valid?
Si daca executorul refuza?
In mod clar, daca se face distribuirea in functie de primul pv de distributie, se va face plangere penala impotriva executorului. se intrunesc elementele constitutive ale infractiunii de abuz in serviciu in dauna intereselor persoanei.
Eu as vrea sa o rezolv insa pe latura civila. Am depus deja contestatia, m-ar ajuta ceva spete privind repunerea in termenul de decadere, pentru a ataca un act dupa ce a fost anulata incheierea de indreptare a acelui act.
pai cand s'a facut al doilea proces verbal de distribuire, s-a anulat primul, nu ? Daca mai era valabil primul proces verbal de distribuire se respingea contestatia care a ramas definitiva ca fiind fara interes (de ce sa anulez al doilea pv daca primul isi produce efectele ? )
:) Evident ca fiecare creditor il ameninta pe BEJ cu plangere penala. De aceea exista posibilitatea ca BEj sa nu mai incheie inca un pv de distribuire care sa il anuleze pe primul inca o data.
Totusi, atitudinea procesuala a creditorului dezavantajat este una clara... a atacat acest act. A renuntat la contestatie abia dupa ce aceasta devenise deja lipsita de interes.
Intrebarea era : suntem in termenul imperativ de decadere sau cerem repunerea in termen?