avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Repunerea in termenul de decadere pentru depunerea ...
Discuție deschisă în Executare silită

Repunerea in termenul de decadere pentru depunerea unei contestatii

Buna ziua .

Indraznesc sa va consult in legatura cu o speta:

1. Executorul judecatoresc ditribuie o suma recuperata din executare silita incalcand regulile procedurale stabilite de art 563 cu privire la ordinea de prioritate a creantelor.
2. Creditorul prejudiciat face contestatie la distribuire;
3.pana la primul termen de judecata executorul face un nou pv de distributie, pe care il denumeste asa, dar in fapt e o incheiere de indreptare a erorii strecurate in primul pv de distribuire.
4. La primul termen de judecata in contestatie, creditorul prejudiciat renunta la contestatie, si nici nu depune taxa de timbru. in mod corect instanta anuleaza contestatia ca netimbrata.
5. Creditorul in favoarea caruia se gresise prima data, face contestatie impotriva celui de al doilea pv de distribuire si obtine anularea acestuia in instanta pt ca nu a fost citat la intocmirea acestuia ( nulitate relativa)
Recursul a fost respins ca nefondat.

Poate creditorul prejudiciat prin pv-ul initial sa mai atace cu contestatie la distribuire primul pv de distribuire, avand in vedere ca au trecut de 100 de ori cele 3 zile prevazute imperativ de lege?

De bun simt, e clar ca exista acest drept, dar... cum s-ar putea motiva ?

E un nou termen de decadere, de la data desfiintarii celui de al doilea pv sau e o repunere in termen?

Cum vedeti dumneavoastra o aparare pertinenta pt creditorul dezavantajat de actul care este nul absolut, dar pt care nu mai e in termen de a-l contesta, teoretic?

Aveti ceva jurisprudenta pe repunerea in termenul de decadere intr-o astfel de situatie?


Multumesc frumos!

Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 13:41, 20 Noiembrie 2012
:yeah: Victorieeeeee! Mi-a fost admisa actiunea. S-a admis cererea de repunere in termen, s-a respins exceptia tardivitatii si s-a anulat procesul-verbal de distribuire sume.
Merci de ajutor,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dispozitiile imperative ale unei legi sunt obligatorii sau nu ? Statescu Statescu La multi ani! In Legea 85/2006 a insolventei, la art.122 se spune:\"Planul de distribuire va fi înregistrat la grefa tribunalului si [b]lichidatorul va ... (vezi toată discuția)
Anulare forme de executare conelia anghel conelia anghel Anularea formelor de executare silita presupune si desfiintarea titlului executoriu - hotarare def. si irevoc. - (s-a solicitat prin contestarea executarii ... (vezi toată discuția)
Contestaþie la executare dadural dadural Am solicitat pe data de 24.09.2010 BEJ executarea silita a unui titlu executoriu. BEJ a obtinut pe data de 29.09.2010 încuvinţarea executării silite. Pe ... (vezi toată discuția)