avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... cine plateste impozitul promitentul cumparator sau ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

cine plateste impozitul promitentul cumparator sau vanzator

Am incheiat o promisiune bilaterala de vanzare cumparare, eu fiind promitentul cumparator al unui teren agricol extravilan. In aceasta situatie cine are obligatia de a plati impozitul? Va multumsc!
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 13:11, 27 Ianuarie 2009
La care impozit vă referiţi? La impozitul pe proprietatea imobiliară sau la cel prevăzut pentru veniturile din înstrăinarea imobilelor?

Impozitul pe teren este datorat de proprietar. Dacă nu v-aţi angajat prin antecontract să-l achitaţi dumneavostră în numele lui, nu aveţi nicio obligaţie. Abia după transferul dreptului de proprietate veţi deveni subiectul de drept fiscal privind acest teren.

Impozitul pe venitul din instrăinarea terenului va fi datorat tot de către actualul proprietar.

Liviu S.Bordaş

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anularea promisiuni de vanzare mirela andrada mirela andrada cum se poate anula o promisiune de vinzare sub semnatura privata la terenuri cu legea 18/1991 care au o interdictie de vanzare pe 10 ani (vezi toată discuția)
Atestare antecontract vanzare teren agricol virgil72 virgil72 Pana acum nu am atestat antecontracte ce privesc transmiterea dreptului de proprietate asupra terenurilor agricole, insa, avand in vedere ca este vorba doar de ... (vezi toată discuția)
Hotarire care tine loc de vanzare-cumparare Chiriac Roxana Chiriac Roxana As vrea si eu opinii legate de o situatie si anume reclamantul cere o hot care tine loc de vanzare-cumparare avand un antecontract de v-c din 28 febr ... (vezi toată discuția)