avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... recuperare bani
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

recuperare bani

Buna ziua!Subiectul este mai delicat si va rog sa ma indrumati in pasii de urmat.
In urma cu ceva timp am fost inselata cu o suma de bani(alaturi de alte familii) de o persoana .A existat un proces.Am figurat ca martor in acel proces penal.Am fost audiata o singura data de o doamna procuror.Individa si-a recunoscut fapta ,procesul cred ca s-a judecat-eu nu am mai fost citata.Acum persoana in cauza isi ispaseste ,deja,pedeapsa in penitenciar.Am fost foarte afectata de incident si am incercat sa il dau uitarii astfel incat nu am facut absolut nici un demers in sensul recuperarii banilor.Nu am fost la proces,nu am consultat dosar,etc.
In urma cu cateva zile am fost sunata de una dintre doamnele pagubite ca si mine ,care mi-a spus ca in timpul procesului s-a instituit sechestru asupra averii doamnei care ne-a inselat-un apartament-si ca dansa a depus o cerere la Tribunal incercand sa obtina o parte din banii pierduti.Este oare vorba de un fel de inscriere la masa credala?Exista asa ceva in penal?Ce ma sfatuiti sa fac si cum sa procedez faptic?
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: dmd75 , utilizator 17:47, 18 Octombrie 2012
vedeti cazul FNI, d-na. este identic.. trebuie sa va constituiti ca parte civila, si sa cereti banii..
Va rog sa imi scuzati insistenta.Cred ca acest dosar civil s-a deschis de careva dintre pagubiti deoarece altfel nu stiu cum s-a instituit sechestru pe apartament.Va rog ,pot afla acest lucru de la Tribunal unde s-a judecat cazul penal sau in alta parte-Judecatorie?!
Acest sechestru a putut fi instituit in dosarul penal?Daca da care este termenul in care pot depune si eu o cerere alaturi de ceilalti?
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sentinta civila in cazul fni letaro letaro Buna ziua! Am o rugaminte urgenta! Ma poate cineva lamuri daca se despagubesc sau nu toti investitorii FNI sau numai cei care sunt trecuti pe lista aceaia din ... (vezi toată discuția)
Solicitare daune in procesul penal imihai76 imihai76 Buna ziua! Sunt parte vatamata intr-un proces penal pentru o suma de bani si niste bunuri.La momentul de fata s-a inceput urmarirea penala si dosarul este la ... (vezi toată discuția)
Executare silita - ipoteca kimbao kimbao Buna ziua. Am un titlu executoriu pentru care am inceput executarea silita asupra imobilului debitorului. Executorul imi spune ca mai exista o persoana care ... (vezi toată discuția)