avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Revocare contract intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Revocare contract intretinere

Acum 10 ani parintii sotului au hotarat sa ne faca un contract de intretinere in schimbul cedarii locuintei in care locuiam toti cu obligatia de a ii intretine si a asigura inmormantarea. Acum 3 ani, soacra mea a murit. De un an de zile nu ma mai inteleg cu sotul si astazi m-am trezit ca socrul a cerut la tribunal rezilierea contractului (parati, eu si sotul) se pare la insistentele sotului. Acesta cred ca vrea sa dea divort dar nu doreste sa imparta nimic cu mine sau sa lase ceva la copii. Ce sanse are sa rezilieze acest contract? Daca soacra a murit am sanse sau este legal sa am cota parte, adica 25% din partea soacrei decedate? Cum trebuie sa procedez in continuare?
Mentionez ca in contract scrie ca cedeaza fiului lor care la data perfectarii actului este casatorit conform art.30 din codul familiei.
Cel mai recent răspuns: dgeorgescu , utilizator 09:33, 19 Octombrie 2012
Mentionez deasemenea ca de ingrijirea socrului m-am ocupat numai eu si unul din copii de 2 ani pentru ca sotul nu mai vrea sa dea nici un ban nici pentru mancare si nici pentru copii. Eu neavand serviciu toate grijile banesti au cazut in sarcina unuia dintre copii.
In conditiile in care probele si martorii vor dovedi ca dvs nu v-ati achitata de obligatiile contractual asumate respectiv de intretinere si asigurarea unui trai decent ,instanta de judecata ,va admite actiunea
IIn temeiul disp art l020 cod civil va admite actiunea, urmind ca in consecinta sa dspuna rezilierea contractului de vanzare cumparare cu clauza de intretinere .
In baza art. 274 cod pr. civila , partea reclamata poate fi obligata la cheltuieli de judecata catre reclamant reprezentind contravaloare taxa judiciara de timbru/onorariu avocat,etc
Nu stiu ce martori poate avea pentru ca este total eronat, iar toti cei care ar veni in instanta nu pot face altceva decat sa minta. Chiar am avut grija de el, inclusiv alergat la medici, mancare, spalat, curatenie, absolut tot. Eu pot merge cu martori in instanta? As dori sa iau ca martori vecinii, care cred ca stiu cel mai bine situatia. Pot lua ca martor copilul major?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire morosa morosa buna ziua .socrul meu a murit acum in un an sotul meu este singur la parinti si stam cu mama sa .actele pe casa sunt pe amandoi .vreau sa stiu ce trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Contract intretinere - anulare contract de catre intretinator titip5 titip5 Buna ziua, Eu si sotul meu am incheiat un contract de intretinere cu socrul meu care a murit intre timp. In acest contract este precizat ca trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Act de vinzare-cumparare ContSters96930 ContSters96930 Doresc sa stiu daca verisoarei mele ii poate strica actul de vinzare-cumparare cu clauza de intretinere ,soacra impreuna cu sotul verisoarei,socrul a ... (vezi toată discuția)