avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 891 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Credit bancar transferat la executori judecatoresti.
Discuție deschisă în Executare silită

Credit bancar transferat la executori judecatoresti.

Am un credit bancar ,fara garantie ipotecara, pe care nu il mai pot plati si a fost transferat executorilor judecatoresti.
In prezent lucrez in Anglia si as dori sa stiu ce se poate intampla familiei mele, dat fiind faptul ca au avut loc deja 2 procese, iar mie mi-a ramas in tara doar o masina pe numele meu.
E adevarat ca se prescriu dupa 3 ani datoriile bancare?
Cel mai recent răspuns: gina30 , utilizator 11:57, 19 Octombrie 2012
Da dupa 3 ani datoriile se prescriu daca banca nu face nimic in acest sens .Dar cazul dumneavoastra deja e in litigiu banca daca castiga va poate executa silit.
@dedu86
Atentie ,utilizatorul precizeaza ca deja " a fost transferat executorilor judecatoresti."

@gina30
Nu ati precizat concret obiectul celor 2 procese si solutia pronuntata de instanta de judecata
In cazul actualei executari silite ,avand in vedere precizarea dvs ca "mie mi-a ramas in tara doar o masina pe numele meu",pe cale de consecinta pentru recuperarea creditului neachitat,executorul judecatoresc va desfasura etapele si procedura legala de executare silita asupra autoturismului.
In situatia in care dupa vanzarea vehiculului nu se obtine suma de recuperat,executorul va analiza eventualele bunuri in evidenta dvs,pentru eventuala executare silita asupra acestora


termenul general de prescriptie este de 3 ani, dar daca s-a solicitat continuarea dosarului de executare de catre un executor judecatoresc atunci termenul de prescriptie este intrerupt .
Am primit instiintari de executare silita intr-un nou dosar inregistrat la S.C.P.E.J Ionescu,Serbanescu si Peticaru pt recuperarea creantei catre banca si a cheltuielilor de executare silita aferente ---prin intermediul mamei mele , care i-a si vizitat ulterior speriata de somatia primita.
Mentionez ca au vrut sa profite de disperarea mamei mele si i-au dat o hartie sa o semneze , prin care se obliga sa achite datoria sau sa gireze cu bunurile proprii ,norocul a facut ca aceasta sa citeasca respectivul act si sa nu fie de acord cu semnarea lui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere datorie bancara ro_zapacila ro_zapacila Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la intrebarea: conform noilor legi, dupa cat timp se prescrie o executare silita, daca timp de 3 ani nu am ... (vezi toată discuția)
Executare silita ralucka ralucka Buna seara!soacra mea este amenintata cu executarea silita de catre o banca la care are datorii!!!problema e urmatoarea:adresa ei din buletin este a mamei ... (vezi toată discuția)
Executare silita credit banca sebastiannarita sebastiannarita Buna ziua, am si eu o intrebare. Am un credit facut la o banca din Romania(aia cu roz) din anul 2008. Din septembrie 2010, din pacate nu am mai reusit sa ... (vezi toată discuția)