avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita: datorie la banca, sechestru pe masina
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita: datorie la banca, sechestru pe masina

Am o intrebare. O sa incerc sa fiu cat mai concis in explicarea situatiei.

Am un imprumut de nevoi personale(nu am girat cu nimic) din 2008 la o banca oarecare, pentru care nu am platit decat vreo 3 rate din motive personale...

Acum, dupa aproximativ 6 ani am primit un proces verbal cum ca masina, proprietate personala, imi poate fi sechestrata de politia rutiera.

Este doar o tehnica de intimidare? Cei care vor sa imi ia masina sunt cei de la EOS in cardasie cu un cabinet de executor.

Repet, acel imprumut este de nevoi personale, si nu am girat cu nimic.
Se poate dupa atata timp sa imi puna sechestru pe masina?Masina o am dinainte de a face imprumutul si pana acuma nu au zis nimic de masina ci doar amenintari scrise,dar nu la adresa masinii...

Ultima modificare: Vineri, 6 Iunie 2014
sorin22, utilizator
Buna ziua,nimeni nu va poate confisca masina in conditiile date.Problema era intre d-voastra si banca respectiva,insa cu siguranta datoria a fost preluata de vreo firma de recuperari.In afara de faptul ca sunteti inregistrat ca rau platnic ptr.restul bancilor,"recuperatorii"vor incerca diverse forme de intimidare,la care va recomand sa nu cedati.Doar fiscul poate sa-si recupereze datoriile de la datornici,iar ceilalti doar prin procese lungi.Acei oameni vor contacta toate persoanele din apropierea d-voastra(vecini,rude,prieteni,colegi)prin diverse tertipuri,va vor trimite plicuri mari cu antetul vreunui executor s.a.m.d.Concluzie;nu au dreptul sa va sechestreze masina sau alt bun,decat in urma unei hotarari judecatoresti,care nu exista.
Buna ziua,

Intradevar, datoria a fost preluata de o firma de recuperari care s-au afiliat cu un executor si mi-au deschis proces. In urma procesului s-a acceptat de catre judecatorie executarea silita.
Firma recuperatoare au trimis cerere la SPCRPCIV sa vada daca am vreo masina pe numele meu si cei din urma le-au dat toate datele masinii.
Eu ce ma gandesc este art.678 din Noul Cod Procedura Civila si art.53 din Legea 188/2000 care le da voie politiei rutiere sa puna sechestru pe masina. Este de fapt mai mult o instiintare din partea politiei, ca nu o sa imi ia masina politia...doar imi opreste actele, certificatul masinii si cartea masinii.
Eu ma gandeam ca asa ceva e posibil doar pentru cazurile de leasing dar in cazul meu nu este asa ceva.

Ma mai gandesc ca hotararea de executare silita nu prevede direct masina ci se refera la orice. Masina este singurul bun pe numele meu.

Procesul care m-i l-au intentat este real.Am cautat pe net dupa acel proces si chiar exista.

Ma mai gandesc ca de ce tocmai acum se leaga de masina,au avut timp 6 ani sa faca chestia asta si abia acuma...ca doar eu nu m-am mutat sau nu am fost plecat din tara.

In arhiva electronica de garantii reale mobiliare nu exista nici o inregistrare in ce ma priveste, nu ar fi trebuit sa apara?
In procesul verbal care l-am primit se mai face referire la art. 739 (2) N.C.P.C:

(2) Autovehiculul va fi sechestrat prin aplicarea de sigilii sau dat în depozitul unei persoane alese cu precădere de către creditor. Un exemplar al procesului-verbal de urmărire al acelui autovehicul va fi comunicat atât organelor de poliţie rutieră, cât şi organelor fiscale în raza cărora a fost înmatriculat acel bun, pentru a nota această măsură în evidenţele proprii. Dacă indisponibilizarea autovehiculului şi a documentelor precizate la alin. (1) nu poate fi realizată la termenul la care executorul judecătoresc a dispus aplicarea măsurii sechestrului, procesul-verbal va fi comunicat serviciului de poliţie rutieră, care va putea opri în trafic autovehiculul urmărit, indiferent de locul în care acesta se află.

Sa fie doar o tehnica de intimidare?
Ultima modificare: Vineri, 6 Iunie 2014
sorin22, utilizator
Eu va recomand sa faceti contestatie la executare si invocati implinirea termenului de prescriptie ca ramaneti fara masina..
Probabil ca eos a cerut executarea silita, iar executorul a obtinut incuviintare de la instanta pt a va executa silit.
Va puteti uita pe portalul instantelor de judecata sa vedeti daca s-a cerut si admis cerere de incuviintare executare silita pt dvs.

M-am uitat pe portalul instantelor si cererea este admisa.
Este posibil sa ma lase fara masina?
Adica din prima faza, contractul de credit este inzestrat cu calitatea de executare, sau nu?
In momentul acesta este posibil sa ramaneti fara masina daca nu o instrainati.Spuneti ca nu aveti nimic pe nume decat masina.Executorul are autoritatea sa va verifice bunurule,conturile,orice din care rezulta bani.Eu am avut de recuperat bani in urma unui proces cand mi-au furat masina,iar hotul a facut inchisoare,si cand a iesit a vandut masina lui proprietate personala,singura din care puteam obtine ceva,desi executorul meu facuse demersurile necesare ptr.sechestru.

Alte discuții în legătură

Inființare sechestru masina după contestatie la executare adamynas adamynas Bună ziua. În urma unui credit scadent ( contract încheiat cu CETELEM pe perioada 2007-2012) șiI preluat de firma de recuperare SECAPITAL prin KRUK,, un ... (vezi toată discuția)
Executare silita- somatie din partea firmei de recuperari creante cristian15coman cristian15coman Buna ziua!Va rog mult sa nu ocoliti acest mesaj.Am primit de la eos -ksi o notificare prin care in termen de 5 zile sa achit suma de 8271,97 pe care eu nu o ... (vezi toată discuția)
Executare silita Maria Cerasela Maria Cerasela Buna dimineața..am primit înștiințare de executare silita de la Eos. Pentru o datorie la Orange din 2010 .desi am schimbat adresa si localitatea ..nu stiu ... (vezi toată discuția)