avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 256 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... revisal-itm
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

revisal-itm

Un angajat poate verifica in mod direct la ITM plata efectiva a contributiilor datorate de angajat si angajator?
Cel mai recent răspuns: ContSters259670 , utilizator 20:13, 19 Octombrie 2012
La ANAF se poate verifica ... ITM-ul nu are nicio legatura cu plata acestor contributii.
Chiar nu mai stiu nimic de salarii de pe vremea cand se duceau copii dupa statele de plata si cu dovezile aferente la ITM, adica cu foarte multa vreme in urma....Ma interesa o evidenta nominala a angajatilor cu platile aferente
Ultima modificare: Vineri, 19 Octombrie 2012
ContSters259670, utilizator
La ITM nu se depuneau OP-uri nominale pentru fiecare salariale .... intr-adevar, angajatorii erau obligatii sa depuna trimestrial, dovezile de plata a salariilor, insotite de actele ce atesta plata lunara a contributiei pentru asigurarile sociale de stat ... acest lucru s-a facut pana la 01.01.2007 ...

OG nr.86/2003:
Art. 27. -
(1) Incepand cu data de 1 ianuarie 2004, activitatea privind declararea, constatarea, controlul, colectarea si solutionarea contestatiilor pentru contributia de asigurari sociale, contributia pentru asigurari de somaj, contributia pentru asigurari sociale de sanatate si contributia de asigurare pentru accidente de munca si boli profesionale, datorate de persoanele juridice si persoanele fizice care au calitatea de angajator, denumite in continuare contributii sociale, se va realiza de Ministerul Finantelor Publice si unitatile sale subordonate, care au si calitatea de creditor bugetar.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sesizare itm scorpymb scorpymb In perioada 08.2012-04.2012 am lucrat la o firma de paza si la incetarea cim desi am lucrat ore suplimentare mia fost achitat doar salariul conform nr de zile ... (vezi toată discuția)
Plata contributii angajat popa3d popa3d Buna ziua, Imi puteti spune, va rog frumos, cum pot verifica daca fostul meu angajator a platit toate contributiile la stat? Multumesc. (vezi toată discuția)
Contriburii neplatite de angajator Eugeniasi Eugeniasi Bunaziua, In mod intamplator, am aflat ca angajatorul nu mi-a platit contributiile la stat, anul trecut, pe lunile feb-iun, cu ocazia unei vizite la medic. Am ... (vezi toată discuția)