In perioada 08.2012-04.2012 am lucrat la o firma de paza si la incetarea cim desi am lucrat ore suplimentare mia fost achitat doar salariul conform nr de zile lucrate ca progr normal de 8h,iar zilele de c.o. aferente nu mi-au fost platite.Mentionez ca nici nu le-am efectuat desi am cerut acest lucru.Din 09.20122 pina in 10.2012 am lucrat la o alta firm de paza si cind am mers la medic am constatat ca nu se achitase contiburia la cnas.Cum pot afla daca cele doua firm au platit toate contributiile aferente? Va multumesc
Pentru a afla daca cele doua societati v-au achitat contributiile , va puteti adresa ANAF-ului .. in acest sens, art.27 din OG nr.86/2003 prevede:
(1) Incepand cu data de 1 ianuarie 2004, activitatea privind declararea, constatarea, controlul, colectarea si solutionarea contestatiilor pentru contributia de asigurari sociale, contributia pentru asigurari de somaj, contributia pentru asigurari sociale de sanatate si contributia de asigurare pentru accidente de munca si boli profesionale, datorate de persoanele juridice si persoanele fizice care au calitatea de angajator, denumite in continuare contributii sociale, se va realiza de Ministerul Finantelor Publice si unitatile sale subordonate, care au si calitatea de creditor bugetar.
De la Casa de pensii va puteti lua un certificat de stagiu de cotizare incare se poate verifica perioadele respective,