avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere gestionar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere gestionar

Sunt gestionar la o societate care comercializeaza feroase gen tabla, profile etc. In data de 09.01.2009 am primit preaviz de 20 zile lucratoare cf.art.65 (1) incepand cu data de 09.01.2009-08.02.2009 inclusiv.Datorita naturii muncii, am fost prezent din data de 09.01 pana 27.01 inclusiv la serviciu , la un program de 8 ore. Conform CCM 2007-2010 art 74(3) am dreptul la a absenta 4 ore/zi de la seviciu, aceste ore putand fi acordate prin cumul . Eu am efectuat TOATE orele de munca la care sunt obligat prin lege, ba chiar trei zile in plus (8ore X3 =24 ore in plus), dar managerul ma sicaneaza si nu emite dispozitia de efectuare a inventarului si deintocmire a Procesului-Verbal de predare-primire. Ultima sicana mi-a facut-o azi cand a declarat (verbal) ca o sa facem inventarul in week-end. cand i-am adus la cunostinta faptul ca eu n-am beneficiat de cele 4 ore conform CCM, mi-a spus sa plec acasa ca o sa ma contacteze in zilele urmatoare. Eu am gasit pe internet Hot.2230/1969 care precizeaza conditiile in care se face predarea-primirea gestiunii de bunuri materiale., si care precizeaza "in cazul in care nu se efectueaza inventarierea si nu se intocmeste proces-verbal gestionarii sint obligati sa refuze predarea-primirea".
Ce trbuie sa fac?
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 22:49, 27 Ianuarie 2009
Depuneti o seizare scrisa la conducerea unitatii cu toate aceste aspecte, pentru a le putea ulterior folosi intr-un eventual proces.
Multumesc, dar este imposibil sa fac asa ceva, intrucat ar trebui sa primesc numar de inregistrare si n-o sa-l primesc. Ce trbuie sa fac (legal) pentru a putea preda gestiunea?
Incercati sa depuneti totusi o adresa conducerii unitatii prin care le solicitati efectuarea inventarului si faptul ca doriti sa efctuati doar 4 ore pe zi conform CCM. Incercati sa aveti si un martor in situatia in care vi se refuza adresa. Si sesizati ITM-ul in legatura cu acest fapt., putand depune si o copie de pe adresa trimisa angajatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere ilegala-ce pot sa fac? dutu69 dutu69 Buna ziua! In data de 09.01.2009 am primit preaviz de 20 zile in vederea concedierii in baza art.65 (1), in preaviz mentionandu-se ca societatea nu are ... (vezi toată discuția)
Refuz restituire garantie retinere gestiune. adrian nicolae adrian nicolae BUNA ZIUA, Va rog sa imi spuneti daca este legal , societ. sa refuze restituirea garantiei retinuta ptr. gestiune si daca rezultatul de la inventar care ... (vezi toată discuția)
Predare gestiune roxilex roxilex Pana in data de 01.07.2014 am fost administrator cu jumatate de norma la o Gradinita. In urma unei decizii a direcțiunii am fost trecuta pe alt post dar nici ... (vezi toată discuția)