Sunt gestionar la o societate care comercializeaza feroase gen tabla, profile etc. In data de 09.01.2009 am primit preaviz de 20 zile lucratoare cf.art.65 (1) incepand cu data de 09.01.2009-08.02.2009 inclusiv.Datorita naturii muncii, am fost prezent din data de 09.01 pana 27.01 inclusiv la serviciu , la un program de 8 ore. Conform CCM 2007-2010 art 74(3) am dreptul la a absenta 4 ore/zi de la seviciu, aceste ore putand fi acordate prin cumul . Eu am efectuat TOATE orele de munca la care sunt obligat prin lege, ba chiar trei zile in plus (8ore X3 =24 ore in plus), dar managerul ma sicaneaza si nu emite dispozitia de efectuare a inventarului si deintocmire a Procesului-Verbal de predare-primire. Ultima sicana mi-a facut-o azi cand a declarat (verbal) ca o sa facem inventarul in week-end. cand i-am adus la cunostinta faptul ca eu n-am beneficiat de cele 4 ore conform CCM, mi-a spus sa plec acasa ca o sa ma contacteze in zilele urmatoare. Eu am gasit pe internet Hot.2230/1969 care precizeaza conditiile in care se face predarea-primirea gestiunii de bunuri materiale., si care precizeaza "in cazul in care nu se efectueaza inventarierea si nu se intocmeste proces-verbal gestionarii sint obligati sa refuze predarea-primirea".
Ce trbuie sa fac?
Multumesc, dar este imposibil sa fac asa ceva, intrucat ar trebui sa primesc numar de inregistrare si n-o sa-l primesc. Ce trbuie sa fac (legal) pentru a putea preda gestiunea?
Incercati sa depuneti totusi o adresa conducerii unitatii prin care le solicitati efectuarea inventarului si faptul ca doriti sa efctuati doar 4 ore pe zi conform CCM. Incercati sa aveti si un martor in situatia in care vi se refuza adresa. Si sesizati ITM-ul in legatura cu acest fapt., putand depune si o copie de pe adresa trimisa angajatorului.
Predare gestiune
roxilex
Pana in data de 01.07.2014 am fost administrator cu jumatate de norma la o Gradinita. In urma unei decizii a direcțiunii am fost trecuta pe alt post dar nici ... (vezi toată discuția)