Am trimis acum aproape o luna de zile un mail la asociatia de proprietari ( firma care se ocupa de administrarea cladirilor din oras) subordonata primariei.
Am solicitat reparatia terasei ( blocului) si aducerea la cunostinta ca imi ploua in casa. Nu am primit nici un raspuns pana in prezent.
Care este termenul legal de raspuns a unei sesizari facute pe mail si ce trebuie sa fac cui sa ma adresez
Sesizarea trebuie facuta la comitetul executiv al asociatiei de proprietari, acolo unde locuiti, deoarece numai acesta poate decide orice reparatie, inclusiv a terasei, din condominiu.
Firma de administrare cauta prestatori, supravegheaza lucrarea, dar nu decide sa se faca aceasta lucrare.
Poate e-mail-ul nu a fost receptionat de destinatar ... Cel mai bine este sa trimiteti solicitarea dumneavoastra prin scrisoare cu confirmare de primire, asa aveti certitudinea ca a fost primita de destinatar, iar in cazul unui litigiu puteti face dovada ca solicitarea a fost primita.
1-Reprezentantul legal al asociatiei de proprietari este presedintele acesteia,care in interesul general al proprietarilor analizeaza si dispune masurile si actiunile necesare bunei functionari a partilor comune instalatii si constructii din condominiu
2-Administratorul de imobil; are strict calitatea de angajat al asociatiei de proprietari fara a detine competenta sa dispuna executarea de reparatii la partile comune
3-Avand in vedere c/v substantiala a unei astfel de executii,de regula aceasta trebuie sa faca obiectul discutiei in adunarea generala care sa o prevada in buget venituri si cheltuieli
4-Solicitati oficial presedintelui de asociatie sa analizeze situatia cu care va confruntati si sa decida in cadrul comitetului executiv masurile necesare
5-Termenul de raspuns la sesizari-legal comunicate este de 30 de zile
Eu zic ca o cerere, o solicitare catre presedinte in forma scrisa, in 2 exemplare, cu numar de inregistare si semnatura primitorului (in speta presedintele) este suficient de oficiala.
Din cate stiu eu e-mail nu este considerat act oficial, nu este recunoscut nici in instanta deoarece nu poate reproduce cu exactitate partile implicate.
Stiu, este o hiba ramasa din antichitate, si este inca functionala o lege de prin 1900 toamna cu documentele, actele recunoscute in instanta ca probe: facsimilul, contrcatele sub semnatura privata etc.
Din pacate nu reusesc sa regasesc acea lege, dar mai caut.