avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna seara! Am trimis o cerere cu mai multe solicitari ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna seara! Am trimis o cerere cu mai multe solicitari pe adresa ...

Buna seara! Am trimis o cerere cu mai multe solicitari pe adresa de email a asociatiei de propietari si a firmei de administrare. Nu am primit niciun raspuns, au trecut 12 zile.
As vrea sa stiu daca ma pot adresa compartimentului din cadrul primariei si daca trebuie sa anexez cererea trimisa asociatiei?
Legea imi permite ca fiica de propietar din asociatia respectiva, sa fac acest lucru? (Art. 29 alin.3). Mentionez ca eu nu mai locuiesc cu parintii mei.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: w_v_w_v , utilizator 00:42, 25 Aprilie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Conform disp L nr 196/2018 asociatia de proprietari prin presedinte are obligatia legala sa raspunda in termne de 10 zile la contestatiile formulate impotriva valorilor impuse in lista lunara de intretinere
Restul sesizarilor/plangerilor se solutioneaza in conformitate cu disp OG nr 27/2002 art 8 in termen de 30 de zile sau daca raspunsul necesita verificari/informare amanuntita conform art 9 se poate prelungi termenul cu inca 15 zile
De regula comnunicarile /sesizarile catre asociatia de proprietari se realizeaza prin documente predate personal sau prin mandat postal cu confirmare de primire,inregistrate de predare primire sau pe baza de semnatura
Daca detineti dovada primirii cererii de catre asociatia de proprietari si aceasta nu intelege sa raspunda in termen legal,ulterior aveti dreptul legal sa va adresati oficial serviciului de specialitate din primarie
Ideal ar fi ca cererea sa fie asumata de catre parintii dv care detin calitatea de proprietar bun imobil ,astfel incat destinatarul sa nu invoce lipsa dv de calitate
Multumesc pentru raspuns!
La sfarsitul cererii am mentionat ca este formulată cu consimţământul părinţiilor mei, ambii propietari şi deopotrivă, şi sunt în acord cu tot ce am solicitat. Stiu doar verbal, ca presedintele si firma de administrare au primit mail-ul meu. Insa cererea a fost adresata intregului comitet si am predat personal membrilor, cate un exemplar.
Daca invoca lipsa mea de calitate, voi reface cererea. O voi scrie in numele tatalui meu si o voi trimite prin posta, cu confirmare de primire.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea 196/2018
[ link extern ]
ART. 57
Președintele asociației de proprietari are următoarele atribuții:
e) răspunde în scris la sesizările și contestațiile scrise ale proprietarilor din condominiu în termen de maximum 10 zile de la primirea acestora;


La toate trebuie sa raspunda in termen de 10 zile. Va puteti adresa atat timp cat parintii sunt de acord cu sesizarea respectiva. De obicei cei de la primarie intreaba daca nu s-a raspuns intre timp. Intreab atelefonic daca precizati nr de telefon sau la domiciliu daca nu precizati telefonul.
Prin urmare daca suna si intreaba e bine sa stie ce sesizare ati facut. parintii dv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara, sunt administrator imobile si am urmatoarea situatie ... Fireball Fireball Buna seara, Sunt administrator imobile si am urmatoarea situatie : am fost instiintat telefonic la inceput de martie 2023, de un inspector din cadrul ... (vezi toată discuția)
Termen raspuns cerere catre presedintele asociatiei mlgeorgescu mlgeorgescu Buna ziua, In calitatea de proprietar si membru al asociatiei de proprietari am depus o cerere catre presedintele asociatiei de proprietari. Exista vreun ... (vezi toată discuția)
Costuri anvelopare Gabi Chirila Gabi Chirila Bună ziua! De la cine solicit contractul făcut cu primăria pentru a știi exact care sunt lucrările care se fac și care se suporta de către ... (vezi toată discuția)