avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1933 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit trecere de la micro la impozit pe profit
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

trecere de la micro la impozit pe profit

o firma trece de la micro la impozit pe profit... de la 01.01.09. vreau sa stiu ce inregistrari se fac (pentru rezultat reportat (pierdere din 2008), in conditiile in care am citit pe un alt site ca pierderea de la micro nu se preia daca se trece lla profit... sau am inteles ceva gresit???
sunt ceva inregistrari speciale? sau pur si simplu se continua?
Cel mai recent răspuns: t.simona , utilizator 09:35, 18 Septembrie 2009
fktalika a scris:

penalitatile nu sunt achitate...
ajunge atunci daca fac 6581=4xxx? si ca document fisa ?


Nu ! Am raspuns in mesajul anterior. Mult succes!
Buna seara.Am o firma constiuita recent .La Reg.Comertului figureaza platitor impozit venit 3% .Am depasit termenul de 60 zile pt angajarea unui salariat.Asadar voi depune vectorul 010 ca platitor 16% impozit profit.Luna urmatoare intentionez sa am un angajat.Voi depune iar 010 pt salariati.Intrebarea mea este urmatoarea:
Cum voi depune decl 100,102 cu ce tine de contributii salarii?Lunar sau trimestrial?Mai sint microintreprindere
Normal da:
am 1-9 sal
pana in 100000 euro cifra afaceri
Insa mi-am pierdut statutul de micro atunci cand am dep cele 60 zile?
Va rog , astept un raspuns
Ultima modificare: Luni, 2 Februarie 2009
gina.x, utilizator
Da, ati pierdut statutul de microintreprindere pentru ca ati depasit termenul de 60 zile. In declaratia 010 pe care o veti depune va trebui sa completati la data luarii in evidenta ca platitor de impozit pe profit, data infiintarii firmei. Drept urmare, pe parcursul anului 2009 societatea va fi platitoare de impozit pe profit, iar depunrea declaratiilor 100 si 102 se va face lunar. Daca la 31.12.2009 firma va indeplini conditiile de a deveni micro, atunci daca doriti sa deveniti micro veti depune pana pe 30.01.2010 un alt 010.
eu stiam ca daca o data ai fost micro si treci pe profit, mu te mai intorci la micro!!!
pai aici este alta situatie,esti cu impozit pe profit de la inceput,asa te inregistrezi la Administratie, nu conteaza ce ai fost declarat la Registrul Comertului.

Alte discuții în legătură

Declaratii trimestriale gina.x gina.x Buna seara.Am o firma constiuita recent .La Reg.Comertului figureaza platitor impozit venit 3% .Am depasit termenul de 60 zile pt angajarea unui ... (vezi toată discuția)
Impozit 3% sau 16% simonacontabila simonacontabila Buna ziua, Am o problema mai dificila. Am vorbit cu mai multi, dar nu m-au putut ajuta cu nici o lege ... Sper ca Dvs ma puteti ajuta. Un SRL ... (vezi toată discuția)
Firma noua, declaratia 010 (help) ElenaComanescu ElenaComanescu Buna ziua, Am infiintat de curand un SRL-D si am intrebat la Adm.financiara ce sa depun si mi-a zis 010 si 100 si sa angajez 2 persoane in 60 de zile ... (vezi toată discuția)