Caut o solutie pentru o verisoara de la tara.
Sotul ei a lucrat la o fabrica iar patroana firmei i-a cerut sa fie girant pentru un imprumut. Omul de buna credinta a semnat actele fara sa citesca, insa de fapt creditul a fost facut pe numele sau. La inceput patroana firmei platea ratele insa intre timp fabrica a dat faliment iar patroana a disparut nemaiplatind nimic. Dupa plecarea patroanei angajatii si-au dat seama ca toti sunt in acceasi situatie, adica sunt in jur de 40 de persoane pe numele carora s-au facut credite intre 15.000 si 50.000euro. Creditele au fost facute la CEC si la BCR, iar angajatele care au ajutat la realizarea imprumuturilor si care au acceptat adeverintele de venit falsificate(angajatii din fabrica primeau in jur de 600 ron iar pe adeverinte avea 2600 sau 3600ron) sunt de mult urmarite penal.
Creditul nu a avut garantie imobiliara, insa acum dupa 3 ani verisoara mea a fost instiintata ca i se va executa silit casa.
Exista vreo solutie pentru a scapa de executare? Daca fac act de vanzare cumparare dupa anuntarea executarii am inteles ca acest act este anulat.
trebuie sa luati legatura cu un avocat si sa ii aratati toate inscrisurile pe care le aveti. Poate ca s-ar putea obtine suspendarea executarii silite in masura in care modul in care se va solutiona dosarul penal ar influenta si executarea silita. Daca oamenii au fost inselati, ei nestiind ce semneaza, artrebui formulata si o plangere penala in acest sens. De asemenea, trebuie verificat daca s-a indeplinit sau nu termenul de prescriptie a executarii silite.
Dupa cum vedeti, solutiile nu se pot naste decat dintr-o cunoastere aprofundata a actelor si situatiei de fapt..
Au fost luate doua astfel de credite. Unul dintre ele va fi usor de contestat in instanta, deoarece a fost luat de la Bcr iar varul meu(titularul creditului) nu a semnat nimic si nu a ridicat nici un ban, insa la celalalt credit, facut la CEC a fost personal cu patroana fabricii, care i-a spus ca semneaza pentru girarea unui credit, iar dupa ce a semnat toate actele a ramas uimit ca l-au chemat pe el la casierie sa ridice banii. Sefa a luat apoi banii de la el, fara nici un act nimic si s-a angajat ca va plati ratele.
Avocatul cu care a vorbit a spus ca pentru creditul unde a semnat si a ridicat banii personal nu mai poate face nimic :(
Asta inseamna ca mai devreme sau mai tarziu, firma de recuperare care a preluat cazul va ajunge la executarea silita. Poate cineva sa confirme ca daca cei doi soti fac partaj la notar, iar sotia plateste partea care revine sotului(pe numele caruia este facut creditul) firma de executare nu se mai poate atinge de acest imobil?
Fosti asociati...
NicoBC
Am nevoie de un sfat ...
Am avut o firma cu inca un asociat ( eu aveam 60%, iar el 30%). Am luat un imprumut pe firma de la banca, nu a fost achitat, asa ca ... (vezi toată discuția)