avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 321 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... adeverinta de vechime
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

adeverinta de vechime

buna,
am si eu o nelamurire,poate ma ajutati cu ceva: in urma cu 7 luni am lucrat ca operator dispecerat al firmei Cobra Security,mi s-a promis ca mi se va deschide carte de munca deoarece era primul meu servici. Dupa 8 luni in care am lucrat 24 de ore cu 48 libere mi am dat demisia pt ca nu mai puteam face fata programului,am stat in preaviz si apoi am solicitat fisa de lichidare si cartea de munca. Am aflat ca nici macar nu mi s-a deschis o carte de munca si ca mi se va elibera o adeverinta de vechime pt perioada in care am fost angajata(nici in ziua de azi nu am primit acea adeverinta). de la noul loc de munca mi se tot solicita aceste acte,dar nu am de unde sa le aduc pt ca cei de la Resurse Umane Cobra Security nici macar nu imi mai raspund la telefon sau daca imi raspund imi vorbesc foarte urat. Am luat legatura chiar si cu directorul general care nici macar nu m-a luat in seama. Ce pot face in acest caz? va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:23, 18 August 2009
Solicitati printr-o cerere scrisa adresata angajatorului eliberarea adeverintei de vechime si daca dupa 30 de zile nu o primiti ii actionati in judecata.
Depuneti o sesizare la ITM sau puteti introduce o actiune in instanta, in acest sens.
Daca nu ati mai lucrat inainte, trebuia la primul angajator (Cobra Security) sa dati o declaratie pe propria raspundere ca nu detineti carnet de munca? Ati dat o asemenea declaratie?
Iar la acest angajator puteti sa faceti la fel, declarati pe proprioa raspundere ca nu ati avut niciodata carnet de munca. Si ei va pot achizitiona unul.
Solicitati in scris fostului angajatorului sa va elibereze adeverinta respectiva , putand sesiza si ITM-ul in caz de refuz.
buna rozi,

am o intrebare,daca se poate sa imi raspunzi,raman vesnic indatorata :D, as dori sa stiu, am o prietena care se afla in preaviz deoarece societatea se va desfiinta, dar dupa ce li s-a dat decizia oficiala a aflat ca este insarcinata si i s-a zis ca nu se mai poate face nimic,nu o ma pot opri pana va intra in concediu de maternitate si i s-a oferit doar varianta de a intra in somaj apoi va intra in postnatal ... voiam sa te intreb daca este reala aceasta chestie pt ca pe net nu a gasit nimic de genul ca ar fi adevarat... ma poti ajuta?

multumesc anticipat
Da, este posibil ca o salariata insarcinata sa fie concediata ... legea permite acest lucru în cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizării judiciare sau a falimentului angajatorului, în condiţiile legii.
Intr-adevar, daca societatea se lichideaza menţinerea contractelor de muncă nu mai are nici o motivaţie. In acest caz, persoana respectiva poate intra in somaj numai daca indeplineste conditiile prevazute de lege pentru a beneficia de indemnizatia de somaj.

Alte discuții în legătură

Completare carnet munca devil_advocate devil_advocate Va propun urmatoarea speta: Un angajat a fost concediat de la angajatorul X si ulterior instanta a anulat decizia de concediere, a dispus reintegrarea si a ... (vezi toată discuția)
Contract inceput si incheiat fara prezentarea carnetului de munca!? ContSters61100 ContSters61100 am incheiat activitatea la o SC X in data de 15 iulie 2008 prin demisie. am inceput in data de 16 munca la un alt job, semnand un contract si inregistrat la ... (vezi toată discuția)
Lichidare anda_bebeko anda_bebeko Buna ziua, Pana la data de 17 iulie am fost angajata cu 8 ore/zi la angajatorul X, dupa aceasta data semnand un act aditional la CIM prin care am fost ... (vezi toată discuția)