buna,
am si eu o nelamurire,poate ma ajutati cu ceva: in urma cu 7 luni am lucrat ca operator dispecerat al firmei Cobra Security,mi s-a promis ca mi se va deschide carte de munca deoarece era primul meu servici. Dupa 8 luni in care am lucrat 24 de ore cu 48 libere mi am dat demisia pt ca nu mai puteam face fata programului,am stat in preaviz si apoi am solicitat fisa de lichidare si cartea de munca. Am aflat ca nici macar nu mi s-a deschis o carte de munca si ca mi se va elibera o adeverinta de vechime pt perioada in care am fost angajata(nici in ziua de azi nu am primit acea adeverinta). de la noul loc de munca mi se tot solicita aceste acte,dar nu am de unde sa le aduc pt ca cei de la Resurse Umane Cobra Security nici macar nu imi mai raspund la telefon sau daca imi raspund imi vorbesc foarte urat. Am luat legatura chiar si cu directorul general care nici macar nu m-a luat in seama. Ce pot face in acest caz? va multumesc anticipat!
buna,
se mai poate sa imi dati raspuns la o nelamurire?....pe data de 04.08.2009 am fost disponibilizata din societatea X,urmand ca din data de 05.08.09 sa incep la un alt loc de munca Y,dar la noul loc de munca nu am mai putut continua pt ca nu aveam conditii,patronul vorbea foarte urat si nu eram respectata. As vrea sa stiu daca mai pot intra in somaj de la locul de munca X. Locul de munca Y sustine ca mi-a inregistrat contractul cu data de 05.08.09,dar eu nu le-am dus cartea de munca pt a opera ceva in ea.
Multumesc frumos....
Daca la societatea Y exista CIM inregistrat nu mai puteti intra in somaj de la societatea X.
Iar in somaj puteti intra ( indiferent de societate Y, X) numai daca v-a incetat CIM din motive neimputabile salariatului.
Am ales sa nu mai continui pt ca nu aveam conditii,aveam scaun de fier pe care stateam de la 8:00 pana la 18:00,intr-un birou de 3mp eram 8 angajati si nu aveam nici macar un ventilator,ce sa mai vorbesc de aer conditionat....
florina ciomirdac:
1. Nu e obligatoriu sa aveti carnet de munca. Cel mai important este contractul individual de munca, acesta consfinteste raportul juridic dintre angajator si angajat.
2. Noul angajator nu trebuie sa va ceara incetarea contractului individual de munca de la fostul angajator. Codul muncii da voie ca un salariat sa aiba mai multe job-uri in acelasi timp.
Lichidare
anda_bebeko
Buna ziua,
Pana la data de 17 iulie am fost angajata cu 8 ore/zi la angajatorul X, dupa aceasta data semnand un act aditional la CIM prin care am fost ... (vezi toată discuția)