1.am lucrat 3 luni la o firma(X), aveam carnet de munca insa fostul angajator(Y) nu mi`a dat`o in timp util. dupa 3 luni de zile imi depun demisia la firma X si ii intreb de dovada de vechime, mi s`a spus ca voi fi sunata. au trecut 4 luni, ii sun eu in legatura cu acea dovada, iar ei nu o au si ma acuza ca nu le`am adus cartea de munca. ce fac?
2. eu am lucrat la firma Z care mi`a dat o dovada de vechime. cand mi s`a facut carnetul de munca de firma Y eu nu am prezentat acea dovada de vechime. o pot lasa asa sau trebuie trecuta in carnetul de munca?
va multumesc anticipat:)
1-va duceti si depuneti o sesizare in acest sens la itm daca ei refuza sa va elibereze adeverinta de vechime
2-trebuie trecuta in carnet adeverinta de vechime ,o prezentati la societatea unde sunteti angajat si ii rugati sa treaca in carnet vechimea din adeverinta(societatea sau itm in functie de cum se opereaza in carnetele de munca la societate)
Codul Muncii- Art. 34. - (5) La solicitarea salariatului angajatorul este obligat să elibereze un document care să ateste activitatea desfăşurată de acesta, vechimea în muncă, în meserie şi în specialitate.