avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Am un baiat de 17 ani,sun divortata de 13 ani si,in primii 4 ani am primit pensie pt copil de la fostul sot.Problema este ca de 9 ani nu mai plateste pensie alimentara,nu stiu nici o adresa unde poate fi gasit pt ca,intre timp,s-a mutat de mai multe ori.,probabil sa-i pierdem urma.La judecatorie mi se spune ca,daca nu-i cunosc domiciliul,este greu de gasit,dar oare imposibil?In cazul in care dau de el,imi plateste si pensia din urma?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:31, 29 Octombrie 2012
Va plateste pensie de la data introducerii actiunii.
Depuneti cererea cu domiciliul pe care il cunoasteti si apoi la primul termen de judecata solicitati instantei sa faca demersuri pt aflarea domiciliului cu care acesta figureaza in evidente.
Va trebui sa incercati sa aflati si locul de munca al acestuia, in caz contrar sentinta il va obliga sa platasca in raport de salariul minim pe economie.
Instantei va adresati pt a recalcularea pensiei la nivelul actualului lui salariu sau raportat la salariul minim pe economie.
Din ce avea sa va plateasca pana acum, puteti recupera ( daca exista din ce) pensia pe ultimii 3 ani, iar pt asta va trebui sa va adresati unui executor judecatoresc.
Va puteti adresa si politiei cu o plangere pt abandon de familie desi ar fi trebuit s-o fi facut inca de acum 9 ani.. chiar daca nu se va intampla mare lucru, macar poate vi-l gaseste politia

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum primesc pensia alimentara platita din strainatate casanova30bc casanova30bc Buna ziua ,sunt un parinte care am terminat procesul de divort,am primit hotararea in care se mentioneaza clar ca am castigat custodia copilului in varsta de 7 ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara retroactiva ContSters113082 ContSters113082 Buna ziua, As dori sa stiu daca pot intenta proces pentru neplata pensiei alimentare timp de 13 ani( pentru copilul meu) sau de abandon de familie in ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara ancamariapop ancamariapop Buna ziua! Ma numesc Anca si sunt in Germania de 2 ani jumate impreuna cu baiatul meu de 8 ani jumat,sunt divortata si fostul meu sot nu-i m-ai plateste pensia ... (vezi toată discuția)