avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 742 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj

buna ziua, pot sa iau somaj dupa cei 2 ani de prenatal, deoarece firma la care am lucrat a dat faliment , mentionez ca eu am mai luat somaj inainte de prenatal 4 luni,daca pot ce acte imi trbuie. multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:50, 20 Octombrie 2012
1. Cred ca nu este vorba de prenatal ci de concediu crestere copil (CCC) pana la 2 ani.

2. - Daca ati intrat in CCC in timp ce erati in somaj atunci s-a suspendat indemnizatia de somaj care se va relua, de unde a ramas, pana se va termina perioada initiala de somaj.
- Mergeti la Agentia de Somaj si completati o cerere de reluare a platii indemnizatiei de somaj.

3. Daca nu erati in somaj cand ati intrat in CCC atunci veti putea beneficia de indemnizatie de somaj daca in cele 12 luni inainte de a intra in CCC ati avut stagiu de cotizare la somaj.

4. Pentru clarificare spuneti cand se termina CCC si cand, in ce perioada, ati fost ultima data in somaj indemnizat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Master - somaj - cic1 - concediu medical - cic2 P. Alina P. Alina Buna ziua! Am si eu o intrebare...ma aflu in cic pana pe 22 noiembrie, cand fetita implineste 2 ani. Am intrat in cic dupa terminarea masterului(iulie 2010), ... (vezi toată discuția)
Somaj, ccc, somaj CamyCam CamyCam Buna gasit! Ma puteti ajuta cu o intrebare: pot beneficia de somaj dupa terminarea concediului de crestere a copilului pana la 2ani (care se termina in oct ... (vezi toată discuția)
Somaj liana32 liana32 am terminat maternalul in 9 octombrie iarv din data de 12 octombrie mam angajat mie teama ca se va inchide am dreptul la somaj? tin sa precizez ca am iesit ... (vezi toată discuția)