avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Intrebare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Intrebare

Cate contracte de munca ai voie sa inchei? Precizez ca in momentul de fata am un contract de munca cu 8 ore si unul cu 2 ore. Am voie sa mai inchei si alte contracte de munca?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:03, 22 Octombrie 2012
1. Codul muncii spune:

Art. 35
(1) Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea.

(2) Fac exceptie de la prevederile alin. (1) situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

2. Nu spune nicaieri ca exista un numar maxim de contracte individuale de munca (CIM) si nu se spune nimic nici despre limitarea duratei muncii.

3. Asadar puteti sa aveti cate CIM puteti sa onorati.
Buna ziua,
Nu se spune despre un nr maxim de cim-uri dar se specifica ca intre 2 zile de munca trebuie sa existe un repaus care nu poate fi mai mic de 12 ore ; de aici deduc ca nu poti incheia cim-uri decat in limita a 12 ore pe zi ...
Nu poate fi mai mic ... nu inseamna ca este si obligatoriu ..
Acea limita este pe contract... nu per ansamblu.
Intr-adevar, asa este dispozitiile Codului Muncii se refera in principal la un singur c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doua joburi o singura carte de munca, este posibil? Deniszet Deniszet Buna ziua, Momentan lucrez la o firma cu norma de 6 ore/zi pe postul de web designer. De curand mi s-a propus un job de catre alta firma 2-4 ore/zi pe ... (vezi toată discuția)
Timpul de lucru prin mai multe cim-uri cumulate abende abende Lucrez intr-un institut de cercetare unde in ultima perioada a aparut situatii cu colegi care au mai multe CIM-uri: de ex. unul pentru cele 8 ore de lucru si ... (vezi toată discuția)
Contracte part time mema mema Buna ziua! va rog sa ma lamuriti la cate contracte part time ma pot limita, pe langa unul cu norma intreaga de opt ore? (vezi toată discuția)