avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... intrebari legate de proces cu asociatia de locatari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

intrebari legate de proces cu asociatia de locatari

am urmatoarea problema.

in vara am fost dat in judecata de catre asociatia de proprietari pentru restante la intretinere pe perioada septembrie 2011 - mai 2012.

termenul initial fixat pentru judecata a fost ianuarie 2013.

acum aproximativ o saptamana am primit o noua citatie ca termenul de judecata s-a devansat pentru marti 23 octombrie, de care nefiind in localitate am aflat d-abia joi seara.

asa ca incerc sa ma dumiresc pe ultima suta de metri de mai multe detalii.

1. legat de procedura de mediere si obligativitatea participarii la o sedinta de informare intrata in vigoare de la 1 octombrie.

ce presupune asta practic. sedinta de informare o tine neaparat un mediator, sau o poata face insusi judecatorul in timpul infatisarii?

2 tinand timp de timpul scurt in care am primit instiintarea cu devansarea procesului ce relevanta are asta pentru o eventuala amanare.

3. daca nu am avocat la aceasta prima infatisare (din motive evidente) asta atrage o amanare?

4. ca problema conexa cu suma pt care sunt dat in judecata.
de la inceputul lui 2010 am instalat apometre, dar pe certificatul de verificare seriile unor apometre erau scrise gresit. ca urmare cei de la asociatie nu au luat in calcul consumul contorizat, si au folosit metoda veche punandu mi la cota de apa si pierderile de pe reteaua comuna.

intrebarea e daca in urma apelarii la o firma autorizata pentru a verifica functionarea corecta a apometrelor, suma datorata se poate recalcula.

5 mai general, in caz ca situatia se va decide la judecator, cam care sunt consecintele? timpul in care se poate plati datoria, timpul de la care exista riscul executarii silite etc.

multumesc
Cel mai recent răspuns: darida , utilizator 22:52, 9 Noiembrie 2012
stiu ca furnizorul de apa nu are ce regularizare sa faca. furnizorul de apa discuta cu asociatia care plateste factura totala. problema mea e care e baza legala pentru a putea face un raport just si echitabil intre mine ca proprietar si asociatia de locatari in acest caz.
pentru ca nu este drept ca un proprietar necontorizat sa suporte costurile pt toata scara pentru apa pierduta.
este echitabil ca daca eu aduc dovezi clare ca consumul meu real de apa a fost x. Eu sa platesc x. Pentru ca ce am platit in plus au fost fix pierderile comune. Care este just sa se imparta in mod echitabil la toti proprietarii.

Si intrebarea este care sunt posibilitatile ca aceasta situatie injusta sa devina justa. Pentru ca asta e miza justitiei in spiritul ei.

Desigur raspunsul poate fi ca o astfel de decizie a asociatiei de a atribui pierderile comune doar celor necontorizati in virtutea atributiilor ei legale de a stabili modalitatea de impartire, care a fost facuta procedural corecta (vor majoritar la intrunirea asociatiei etc) nu poate fi schimbata chiar daca e injusta.

Sau ca trebuie sa dau asociatia de locatari in judecata, si ramane la latitudinea judecatorului sa decida ce e just si ce nu. Ca in orice proces. Si in cazul asta intrebarea ar fi daca exista sanse de succes.

Sau ca situatia poate fi rectificata in cadrul unei intruniri a proprietarilor printr-o alta decizie majoritara care sa rectifice situatia. etc

multumesc
Eu cred ca asociatia a avut dreptate atunci in anul 2010 cand a hotarat sa nu tina seama de apometrele montate de dvs. si prezentand niste certificate de verificare pe care apar alte serii. S-au speriat probabil ca apometrele au fost cumparate de la talcioc.:D
Pe certificatul de verificare metrologica erau scrise gresit seriile?
De ce nu luati legatura cu firma care v-a montat contoarele? Ar trebui sa aiba o evidenta a contoarelor si lucrarilor efectuate. Firma ar trebui sa raspunda de corectitudinea si legalitatea contoarelor vandute si montate dvs.
Poate e vorba de o simpla eroare de redactare a certificatului, iar in urma unor verificari se poate stabili situatia corecta.
Firma ar trebui sa raspunda pentru prejudiciile create dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce cantitate de apa calda si apa rece se plateste la pausal gurita1809 gurita1809 Buna ziua, Locuiesc la bloc si asociatia de proprietari a hotarat sa se faca verificarea apometrelor cu o firma, contra cost, iar cei care nu efectueaza ... (vezi toată discuția)
Facturare apa contoare verificate si neverificate metrologic belfegor belfegor La o scara de bloc o parte din proprietari au contoare noi sau verificate metrologic iar alta parte nu.Cum facturez apa potabila si pierderile de apa? (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa fac sa nu platesc diferentele de apa? AmeaDica AmeaDica La asociatia de propietari din care fac parte citirea apometrlor din aprtamente nu s-a mai facut de 5 ani.Pe luna se baga diferente de cate 10-17lei pe ... (vezi toată discuția)