avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... datorii restante ale unei persoane decedate
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

datorii restante ale unei persoane decedate

Tatal meu a decedat in Feb 2008. Saptamana trecuta, la fosta sa locuinta, a sosit o somatie de la o firma de recuperari privind facturi neplatite in iulie 2008 la UPC, pe numele tatalui meu.
Cum se rezolva aceasta situatie? Mie mi se pare ciudat ca UPC sa se trezeasca dupa mai bine de 4 ani ca are facturi neachitate.
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: corasa , utilizator 17:11, 22 Octombrie 2012
Ar fi bine sa nu incercati sa rezolvati situatia, nu aveti de rezolva, mai bine nu-i luati in seama. Nu va poate obliga nimeni sa platiti, dreptul lor e prescris
Daca au trecut 3 ani de la ultima plata catre ei, atunci debitele sunt prescrise si nu vor mai putea sa si le recupereze. Vor putea insa sa va bombardeze cu scrisori si somatii.
Multumesc mult!
Fiti amabila, ce norme precizeaza prescrierea dupa trei ani, in acest caz?
Pentru a incerca o incheiere amiabila a situatiei intentionez sa le trmit o copie a certificatului de deces si articolele de lege ce nominalizeaza prescrierea. Daca dupa acest demers vor continua cu somatii, e treaba lor.

Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Duminică, 21 Octombrie 2012
pesca_ru, utilizator
Prescriptia este reglementata in art 2500 si urmatoarele Cod Civil, iar termenul general de 3 ani este reglementat de art. 2517.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor- datorie telefonie mobila MIRCEA AVASILOAIE MIRCEA AVASILOAIE Buna ziua,va rog sa ma iertati ca revin pe un subiect deschis demult darnu am ce face fiind presat de situatie .Si anume - prin august 2008 am avut un contract ... (vezi toată discuția)
Litigiu cu societatea de cablu tv upc gaskoe gaskoe Buna ziua, Va supun atentiei urmatoarea speta. Acum 10 ani locuiam cu chirie, mai multe familii in aceeasi curte. Unul dintre chiriasi avea incheiat un ... (vezi toată discuția)
Notificare pentru o datorie fantoma vaxiann vaxiann Buna ziua, ma confrunt cu urmatoarea situatie: Incepand cu luna august a acestui an am inceput sa primesc lunar o serie de email-uri de la o firma de ... (vezi toată discuția)