avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contrat de munca full-time si part-time
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contrat de munca full-time si part-time

Buna ziua,

As dori un sfat in legatura cu o speta.
Daca persoana angajata ca jurist la o firma, dar numai scriptic, fara a desfasura activitatea, platindu-i-se doar darile catre stat la salariul minim pe economie, intrucat volumul de munca al firmei a scazut foarte mult si momentan nu desfasoara activitate si nu este remunerat, se angajeaza part-time la o alta firma, insa in calitate de asistent-manager este obligat sa il anunte de primul angajator de acest lucru?
Ideea e ca, acea persoana ar vrea sa-si desfasoare activitatea la a doua firma in secret, fara a sti primul angajator, de frica sa nu renunte la el in situatia in care afla ca si-a gasit alt loc de munca.
Daca al doilea angajator ii plateste toate darile la stat, in functie de salariul pe care il ofera, angajatul mai este obligat sa anunte undeva (ITM, Finante, CAS) ca are incheiate doua contracte de munca? Mai are vreo obligatie in acest sens?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: zerognost , utilizator 20:00, 22 Octombrie 2012
Am inteles .. asa cum stiti Codul muncii prevede posibilitatea cumului de functii , exceptie facand situatiile de incompatibilitate ...

Prin urmare, nu vad unde este nedumerirea dvs ... :-/
Nedumerirea era in privinta declararii celui de-al doilea loc de munca. Financiar inca nu poate sustine un jurist cu norma intreaga, asadar daca incadrarea se face pe juridic, voi avea contract part-time, intrucat angajatorul nu mai stie daca dupa ultimele modificari ale legislatiei va fi obligat sa ofere un salariu minim pt studii superioare.
In privinta incompatibilitatii, sincer uitasem acest aspect....asa e cand stai pe tusa un an, mai uiti unele aspecte.:">
Daca incadrarea va fi pe manager asistent, atunci musai va trebui sa renunt la primul loc de munca (scriptic).
Referitor la declarare :
In urma modificarilor la Codul Muncii, art. 35 (3) s-a abrogat si nu mai exista obligatia de a declara care este functia ta de baza. Singurul rost al acestui lucru este cel fiscal, pentru ca doar la functia de baza aveti dreptul sa beneficiati de deducere in vederea calcularii impozitului.

Art.7 alin. (1), pct. 3 C.fisc :
3. activitate dependenta la functia de baza - orice activitate desfasurata in baza unui contract individual de munca sau a unui statut special prevazut de lege, declarata angajatorului ca functie de baza de catre angajat; in cazul in care activitatea se desfasoara pentru mai multi angajatori, angajatul este obligat sa declare fiecaruia locul unde exercita functia pe care o considera de baza;

Salariul minim pentru studii superioare e 700 de lei brut, daca prin contract colectiv de munca nu se prevad si coeficienti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce inseamna si ce presupune functia de baza danabode danabode Buna, Momentan sunt angajata la o firma cu timp de lucru de doua ore/zi. De curand am mai gasit ceva cu angajare de 4 ore pe zi.La prima firma am ... (vezi toată discuția)
Activitate voluntariat mihaiandreiburuiana mihaiandreiburuiana Daca sunt angajat la o societate si vreau sa fac parte dintr-un ONG ca voluntar trebuie sa anunt societatea respectiva? (vezi toată discuția)
Deducere personala Cislariu_Gica Cislariu_Gica Buna ziua. Am angajat recent o persoana care deja are un contract individual de munca cu primaria pe postul de asistent personal. As vrea sa stiu daca ... (vezi toată discuția)