avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... drepturile salariatului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

drepturile salariatului

contract de munca
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:56, 22 Octombrie 2012
Ati facut sesizarea in scris?
nu,nu am facut nicio sesizare .dar mi-a zis angajatorul sa vin peste 2-3 zile sa iau CIM-ul pe care il voi semna atunci.
Trebuie sa faceti sesizarea in scris (trimiteti prin posta cu confirmare de primire sau mergeti la registratura sa luati numar de inregistrare) in care expuneti toate aceste nereguli.
ITM este obligat sa va raspunda in termen de 30 zile de la data inregistrarii sesizarii.
Problema este ca, lucrand atata timp la negru, sunteti si dvs. pasibil de amenda, conform Codului muncii.

Art. 260. - (1) Constituie contraventie si se sanctioneaza astfel urmatoarele fapte:
f) prestarea muncii de catre o persoana fara incheierea unui contract individual de munca, cu amenda de la 500 lei la 1.000 lei;
Cand ati fost la ITM ati depus si sesizarea?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cim perioada determinata pesticid pesticid Buna seara, Am incheiat CIM pe trei luni ( vorba vine... deoarece inca nu l-am vazut, pe el, pe contract ) De cate ori are voie o societate , in mod ... (vezi toată discuția)
Drepturile angajatiilor catalingrigore77 catalingrigore77 lucrez la o firma cu activitate comert haine sh lucrez de 1 an c-un program de la ora 9 pana la ora 18 am decat 2 zile pe luna librere (doua duminici) cum ... (vezi toată discuția)
Contract de munca AliMarin AliMarin Lucrez la o gradinita particulara si pe baza copiei dupa CI mi s a spus ca am contract de munca intocmit si inregistrat in Revisal incepand cu 1 octombrie a.c. ... (vezi toată discuția)