avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1132 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... RECUPERARE SALAR
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

RECUPERARE SALAR

Buna seara,
Am fost angajatul unei firme pana la data de 01.10.2012, firma a intrat in insolventa la data de 26.09.2012. Mi-am dat demisia cu lichidare la zi. Intrebarea mea este daca aceea firma avea obligativitatea sa imi plateasca salarul restant pe luna a-09-a si daca este alta modalitate sa a-mi recuoera salarul si plata zilelor de concediu ramase in afara de a ma inscrie la masa credala, iar daca aceeasta este ultima varianta cum se procedeaza, voi fi anuntat de firma de insolventa sau trebuie sa ma inscriu eu?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: muraruelena , utilizator 13:05, 2 Noiembrie 2012
Acele acte au fost depuse de catre lichidator ..

In mod constant, practica si doctrina au apreciat ca prin dispozitiv trebuie rezolvate toate cererile partilor, indiferent daca sunt cereri principale, accesorii sau incidentale.
Nu este procedural ca instanta sa se pronunte selectiv, doar cu privire la unele cereri.

Este destul de procedural ca instanta sa se pronunte numai asupra cererilor formulate de catre reclamant sau de catre parat .. acolo se judeca intrarea in faliment si nu obligatia de a face ..sunt doua actiuni total distincte ...

Reitereze ideea ca, instanta de judecata nu se poate pronunta asupra unor lucruri care nu s-au cerut, extra petita, sau sa acorde mai mult decat s-a cerut , plus petita ... uitati-a in doctrina si in jurisprudenta si o sa vedeti ca asa este.

Da, este adevarat. Tocmai de aceea, cat timp se judeca intrarea in faliment a societatii, tatal meu trebuia sa formuleze o actiune in nume propriu, avand ca obiect obligatia de a face constand in obligarea lichidatorului la eliberarea adeverintei de munca.
Intr-adevar, asa este .. tatal dvs trebuia sa promoveze o actiune impotriva lichidatorului pentru ca acesta sa fie obligat la eliberarea adeverintei de vechime .. despre ce perioada este vorba?
- este vorba despre o adeverinta privind salariile si sporurile cu caracter permanent de care a beneficiat in perioada lucrata 30.11.1975-30.11.1989.
- arhiva fostei societati lichidate trebuia preluata de catre Directia Judeteana a Arhivelor Nationale - refuzul acesteia: lipsa de personal si spatii.
- LICHIDATORUL NU A PREDAT arhiva fostei societati - nu este detinatorul legal, ci detinatorul in fapt al acestei arhive, dat fiind faptul ca fosta sociatete a fost lichidata si radiata considera ca NU POATE ELIBERA o asemenea adeverinta.
- procesul impotriva lichidatorului a fost castigat de tatal meu de 4 ori, cauza a ajuns pana la ICCJ, iar de acolo intorcandu-se inapoi de unde a plecat: la instanta de fond.
- sunt spete contrare in ceea ce priveste calitatea procesuala pasiva ( una dintre cele 2 parate: lichidatorul sau Arhivele Nationale )
- un expert care are permisiunea ca sa extraga datele necesare intocmirii unei asemenea adeverinte - a solicitat un onorariu de 150 mil. lei, iar toate cele 4 complete de judecata existente la tribunal ( la care si alti colegi ai tatalui meu au avut repartizate dosarele ) au respins cererile reclamantilor si nu au cenzurat cuantumul acestuia. Actiune imposibila. Drept imposibil de obtinut, ...

Calitatea procesuala pasiva o are lichidatorul si nu Arhivele Nationale, atata tmp cat acestea nu au preluat arhivele fostului angajator ... lichidatorul nu avea cum sa fie descarcat de atributii pana nu preda si arhiva societatii ...

Litigiul s-a solutionat sau este in curs de rejudecare?

Alte discuții în legătură

Recuperare salarii restante de la soc aflata in insolventa! Mateias Loredana Mateias Loredana Buna ziua, Lucrez la o soc aflata in insolventa (pe parcurs sa aprobat planul de reorganizare al soc.)si am restante salariale in jur de 5 luni. As dori sa ... (vezi toată discuția)
Recuperare salarii restante kartush1977 kartush1977 Salut toti membri forumului si cer ajutorul celor avizati in urmatoarea problema: o ruda se afla in urmatoarea situatie-in noiembrie anul trecut a fost data in ... (vezi toată discuția)
Recuperare salarii restante. Elusha Elusha Firma la care am lucrat a intrat in insolventa, si am restante 5 luni în care nu mi-am primit salariul. Momentan sunt in preaviz, dar urmeaza sa se termine si ... (vezi toată discuția)