avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... accident rutier
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

accident rutier

tatal meu,a fost accidentat mortal pe DN6,in timp ce conducea o bicicleta,ziua,ora 15,conditii meteo foarte bune,drumul fiind in lucru nu era marcat,soferul care l-a accidentat mortal avea autovehicol cu volanul pe dreapta ,inmatriculata in Anglia,bicicleta a fost lovita din spate tatal meu fiind gasit pe sensul celalalt de mers in margine partii carosabil,a murit pe loc fiind aruncat in aer cirac 20 m.urme de franare 22m,bucicleta fiind gasita in liziera padurii pe sensul opus de mers.Mentionez ca la circa 100 de metri era un drum comunal pe care tatal meu urma sa faca la dreapta,urmele de franare si impactul se pare ca a avut loc in zona axului drumului dar pe sensul de mers al tatalui meu si al soferului care la accidentat mortal.Nu stiu ce este de facut in instanta dosarul este la inceput accidentul avand loc pe 26-09-1012,nu am bani sa-mi angajez un avocat si vreau sa va cer o parere in acest caz si cui sa ma adrezez.Mentionez ca mama mea este casnica si mai am i sora mai mica de 22 de ani studnta,va rog sa ma ajutati cu un sfat in acest caz.
Cel mai recent răspuns: truscacosmin86 , utilizator 10:46, 5 Noiembrie 2012
Daca culpa in cazul producerii accidentului este comuna ce se va intampla mai departe atat pe latura civila cat si penala?
Pe latura civila:se vor obtine 1/2 din despagubiri sau in ce procent va stabili instanta, daca nu se va stabili 50/50 ci un alt procent.
Pe latura penala sotia nu raspunde intrucat celalalt vinovat a fugit de la locul accidentului si nu ati declarat ca ar fi accidentat si el. Insa eu cred ca e prematur sa discutam aceste aspecte, atata timp cat inca nu s-au finalizat cercetarile, practic, banuiesc ca nu s-a facut mare lucru pana acum.
sdianaviolina a scris:

" cand va cheama politistul de caz, sa declarati ca va constituiti parti civile, fara sa avansati vreo suma si sa fiti atent de cursul dosarului".


Apreciez ca fiind oportuna si de bun simt atat recomandarile dlui avocat Ciprian Dinu dar mai ales cele ale doamnei avocat Diana Violina, din care am citat pe cea care trebuie sa o aveti clar in vedere.
in calitate de biciclist, dupa deces,I.M.L au stabilit in urma probelor biologice de sange ca tatal meu avea o alcolemie de 0,70 mg./l in sange cat de imporatant este acest lucru in dosar?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier cu un biciclist mimisto mimisto Ieri seara sotul meu (sofer) a fost implicat intr-un accident rutier cu un biciclist care s-a ranit la un picior cu axul pefalei de la bicicleta ( pedala ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu victime usor vatamate ce vor daune morale floars floars Buna seara, As dori sa va povestesc si eu ce am patit si daca puteti va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi. Pe la sfarsitul lunii august am avut un accident ... (vezi toată discuția)
Despagubiri asigurari [accident cu deces] vostinarcosmina vostinarcosmina Buna seara. Sunt Vostinar cosmina ,sora victimei decedata in urma unui accident rutier ,pe DN 7,victima era incadrata in traversare la intersectie de strada,in ... (vezi toată discuția)