avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reangajat dupa un proces, apoi fortat sa demisionez
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reangajat dupa un proces, apoi fortat sa demisionez

Buna ziua. Sunt angajata la firma X din martie 2010. Dupa un an si jumatate de activitate in care am obtinut rezultate remarcabile, am fost fortata sa demisionez, moment in care am apelat la un avocat cerandu-mi dreptatea in instanta. Dupa 3 luni de inactivitatea, am fost reangajata in urma procesului castigat, firma X fiind obligata sa ma reangajeze pe acelasi post. Ei bine, dupa vreo 8 luni de la reangajare mi s-a cerut din nou sa-mi dau demisia oferindu-mi in schimbul demisiei 2 salarii.Consider ca sunt nedreptatita si va cer parerea si sfatul! Ce sa fac in conditiile astea?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:11, 23 Octombrie 2012
1) să NU cedaţi! e un fel de şantaj mascat.Întoarceţi-i propriile arme înpotriva angajatorului !
2) faceţi eforturi suplimentare în a-i întinde o capcană angajatorului : pregătiţi din timp în ascuns, bine verificate înregistrări audio-video, orice alte probe şi provocaţi angajatorul la discuţii amiabile şi solicitându-i explicaţii diplomatice cu privire la cele 2 salarii oferite numai să plecaţi.
3) când vine din nou cu acea propunere a 2 salarii, oferiţi-i şi şi dvs. proba şantajului. Observaţi reacţiile angajatorului cu toată atenţia şi fiţi tare pe situaţie : eventual solicitaţi-i pe 6, 12 luni acel salariu dacă tot vrea el să plecaţi.
Notă : în opinia mea, nu cred că veţi avea zile multe în serviciu în condiţiile acelea, aşa că trebuie să cântăriţi bine situaţia şi să optaţi pt. cea mai posibilă şi avantajoasă pt. dvs. cale.
Nu doresc sa va dau sperante ca va veti pastra jobul.E nerealist si contraproductiv.
Va pot incuraja sa va cautati dreptatea in instanta, in fond ati mai castigat o data.:) Dar daca doriti sa va bazati decizile pe-o iluzie, aceasta va fi rapid spulberata de realitatea care nu intreaba daca doriti sa o suportati, ci vine peste ca tavalugul...Totusi , daca tot va e dat sa ramaneti fara job, ceriti angajatorului sa desfiinteze postul, astfel incat, concediata din motive neimputabile dvs, sa puteti beneficia ulterior de indemnizatai de somaj.Si cereti vreo 5 salarii compensatorii, ca in urma negocierii cu angajatorul sa ajungeti macar la 3.
Va multumesc pentru raspuns! Din punctul Dvoastra de vedere cat as mai putea sa o duc asa?
In codul muncii nu e nici o lege referitoare la problema mea? adica eu auzisem ceva de genul ca dupa un an de la angajare ar putea sa ma demita!
Nu exista niciun text de lege care sa prevada asa ceva .. angajatorul are posibilitatea sa decida incetarea raportului de munca si dupa o zi de la inceperea activitatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfiintare post marinelasg marinelasg Buna ziua, recent am primit vestea ca pozitia de Director Adjunct pe care o ocup de 1 an va fi desfiintata. Societatea mi-a comunicat ca am 2 optiuni: 1. ... (vezi toată discuția)
Desfiintare post mopy mopy cat timp nu mai ai voie sa angajezi pe un post desfiintat? (vezi toată discuția)
Cum pot beneficia de somaj? bujor_siv03 bujor_siv03 lucrez la firma x de 5 ani.in ultimele 3 luni s-au facut disponibilizari 10% din angajati luna de luna ,in momentul de fata cum pot beneficia de somaj ... (vezi toată discuția)