avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Programarea concediilor de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Programarea concediilor de odihna

Buna ziua,
Am o dilema in legatura cu programarea concediilor de odihna. As dori sa stiu in tabelul de programare se trece efectiv data in care angajatul isi ia concediu ( lucru care este foarte greu de precizat de ex 02.08.12-31.08.12) sau isi alege fiecare maxim trei luni de ex. iunie/iulie/decembrie. A doua problema este ce fac cu angajatii noi? intocmesc act aditional la prima programare? Va rog cineva sa ma lamureasca eventual cu un exemplu concret. Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:34, 23 Octombrie 2012
Intrebati salariatii cam cand ar dori sa isi ia concediu de odihna si intocmiti o programare. Aceasta programare nu este obligatoriu sa fie si respectata si va fi actualizata ori de cate ori vor aparea modificari.

Codul Muncii:
Art. 148. - (1) Efectuarea concediului de odihnă se realizează în baza unei programări colective sau individuale stabilite de angajator cu consultarea sindicatului sau, după caz, a reprezentanţilor salariaţilor, pentru programările colective, ori cu consultarea salariatului, pentru programările individuale. Programarea se face până la sfârşitul anului calendaristic pentru anul următor.
(5) În cazul în care programarea concediilor se face fracţionat, angajatorul este obligat să stabilească programarea astfel încât fiecare salariat să efectueze într-un an calendaristic cel puţin 10 zile lucrătoare de concediu neîntrerupt.
In principiu, in tabel se trece perioada efectiva in care se doreste sa se ia CO ..

Nu se fcae niciun act aditional pentru programare .. si salariatii noi se trec in acel tabel cu programarea CO.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Programare concedii rrramor rrramor Buna ziua, va rog sa imi spuneti unde se regaseste obligativitatea angajatorului de a solicita programarea concediilor de odihna. Care este perioada in care ... (vezi toată discuția)
Programare concediilor de odihna pt. anul 2012 mogadaniel2000 mogadaniel2000 Buna ziua ! Lucrez intr-o firma si administratorul firmei ne-a comunica ca trebuie sa ne facem programarea concediilor de odihna pentru anul 2012, insemnand ... (vezi toată discuția)
Perioada de preaviz si concediul de odihna miha21 miha21 Sotul meu a fost concediat (motive ce nu tin de persoana salariatului )este in preaviz din data de 28.01.2015 pana in 25.02.2015 ,,angajatorul i-a adus o ... (vezi toată discuția)