avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Demisie administrator SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Demisie administrator SRL

Cum poate un administrator de SRL sa renunte la functie in cazul in care nu mai doreste sa aiba aceasta functie si asociatii refuza sa-l schimbe?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 19:22, 11 Noiembrie 2012
Problema este simpla:
-scrieti cererea de demisie pe care o inregistrati la societate (atentie trebuie sa fie cu cca 45 zile de le inregistrare pana la data efectiva la care doriti demisia din functie)
-se convoaca AGA exptraordinara (un interval de 15 zile dela trimitere convocare cu ordine de zi pana la data efectiva de desfasurare a sedintei).
In cadrul sedintei AGA, se ia act de demisia dvs., si se numeste un nou administrator.
Dupa numire nou administrator, se face un aditional cu noile modificari, aditional care se depune la ORC.
In acest interval de timp, discutati cu asociatii si hotarati cine o sa fie noul administrator.
Este bine sa revedeti L.31/1990 revizuita si completata in 2011 si actul constitutiv al societatii.
Problema tocmai ca nu este simpla pentru ca asociatii nu doresc schimbarea acestui administrator, asa ca expunerea pe larg a utilizatorului @danafatol trebuie urmata indeaproape!
..si totusi, cred ca este simpla!
Eu, inteleg ca la nivel dclarativ, asociatii nu sunt de acord. Alfel vor sta lucrurile cand apar documente scrise. Sunt, vor fi oblugati sa ia o decizie, in conformitate cu statutul.
Dupa aceasta etapa se poate pune in aplcare expunerea utilizatorului @danafatol care este foarte corecta, dar numai dupa ce s-a epuizat etapa ; demisie scrisa, convocare AGA, hotarare asociati.

Pai de ce sa se mai puna atunci in aplicare expunerea colegei noastre, daca o fac pana la urma de buna-voie ? De ce sa-si mai publice omul demisia in Monitor daca oricum se publica hotararea adunarii generale de revocare si numirea unui nou administrator??

Ultima modificare: Joi, 25 Octombrie 2012
ContSters259670, utilizator
Am rugamintea sa urmariti firul logic:
1- se supune AGA solicitarea de demisie (este dreptul administratoorului sa convoace AGa si sa fixeze ordinea de zi)
2- AGA nu aproba, ...urmeaza depunerea la ORC.

Daca se trece direct la pasul 2, exista posibilitatea ca asociatii sa se simta obligati sa treaca la alte actiuni in defavoarea celui care este administrator si asociat.
In fond, sunt asociati si....trebuie sa se medieze intre ei sau....ca apeleze la un mediator (!!!???)

Alte discuții în legătură

Renuntare la functia de administrator soc comerciala matar matar in situatia in care un administrator renunta la functia sa intr-o societate comerciala trebuie sa anunte si administratia finantelor de acest fapt? multumesc ... (vezi toată discuția)
Administrator srl renuntare crysenc21 crysenc21 Buna seara, Am si eu o intrebare si sper sa gasesc raspuns aici, ca de fiecare data. Care este procedura in cazul in care un administrator neasociat al ... (vezi toată discuția)
Demisie administrator neacceptata de orc andreamarchesi andreamarchesi Am o problema, va rog sa ma ajutati cu sfaturi!!! Sotul meu este administrator intr-o societate din care doreste sa se retraga....la Orc ne-au refuzat pe ... (vezi toată discuția)