avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Declaratie notariala ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Declaratie notariala ?

Buna seara,
Am dobandit o casa prin succesiune impreuna cu inca 2 surori. Una dintre ele a cedat cota parte in favoarea mea, deoarece ea este plecata din tara.
Imobilul s-a vandut, a venit in tara, iar eu vreau sa ii dau suma de bani care i se cuvine.
Ca sa existe o dovada ca eu i-am dat, m-am gandit sa ii dau in fata notarului.
Ce acte ar trebui sa intocmesc ? Declaratie notariala ?
Ce ar trebui sa contina declaratia, ca totul sa fie legal ?
A-si dori s-o intocmesc eu ca sa nu platesc in plus. Daca se poate...
Multumesc frumos pentru raspuns !
Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 00:08, 25 Octombrie 2012
Declaratie notariala prin care sora dvs. declara ca a primit de la dvs. suma de ... reprezentand contravaloarea cotei sale din imobilul vandut si nu mai are nici un fel de pretentii legate de acel imobil. Declaratia se intocmeste de catre notarul public.
Dacă v-a cedat cota, de ce vreți să-i mai dați banii? De fapt ce sumă de bani „i se cuvine” din moment ce și-a cedat cota?
Buna seara,rnSora mea mi-a cedat cota ei, pentru a putea-o vinde fara ea, ea fiind plecata din tara de mult timp. nu a fost in tara cand s-a vandut ca
Probabil ca v-a imputernicit, printr-o procura, sa vindeti si cota ei. Asta nu inseamna ca v-a cedat-o dvs., ci doar v-a dat dreptul sa actionati in numele ei in scopul vanzarii, deci e normal si logic sa-i dati ceea ce i se cuvine (si-i apartine). Puteti sa-i dati banii chiar in fata notarului si apoi sa semneze declaratia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

probleme legate de succesiune,testament... Cezar66 Cezar66 Problema sta in felul urmator... Tatal meu este fff.bolnav.Tatal meu detine impreuna cu mama mea un apartament si o masina veche.In momentul in care tatal meu ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren gigelas gigelas Buna ziua, Bunicul meu,inainte de deces,a facut testament pentru terenul ce l-a avut,mamei mele si unei surori a mea. Este vorba de un teren in indiviziune si ... (vezi toată discuția)
Casa părintească mi-a vândut-o mama mie și soție cu suma ... Nireves1981 Nireves1981 Casa părintească mi-a vândut-o mama mie și soție cu suma de 35000 lei acum 5 ani. A fost cumpărată la presiunile soție iar mama de gura ei a plecat sa ... (vezi toată discuția)