avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... AUTORIZATIE IMPREJMUIRE TEREN
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

AUTORIZATIE IMPREJMUIRE TEREN

Buna ziua :D
Am o nelamurire...
Terenul meu este situat in extravilan, dar in zona in care-l detin, este un parc natural, iar acesta nu-mi acorda avizul favorabil imprejmuirii terenului, motivand prin faptul ca terenul se afla intr-o zona de "management durabil" - zona galbena pe harta lor- si ca nu se dau avize pentru constructie noua.
Mentionez faptul ca avizul imi este necesar pentru eliberarea autorizatiei de la primarie.
Gasesc vreo portita pe undeva iar portita asta sa-mi dea voie DOAR sa-mi imprejmuiesc terenul - impotriva furturilor&etc.
Cel mai recent răspuns: zbye , utilizator 18:39, 25 Octombrie 2012
Avand in vedere faptul ca situatia d-voastra este una particulara, nu vi se poate raspunde cu o solutie general valabila, asa ca poate ne dati m multe amanunte:
terenul d-voastra face parte din parcul natural? saul la ce distanta e?
presupun ca nu va este eliberat avizul de catre administratia parcului cu pricina.....?
ce anume ati vrea sa construiti acolo?
Daca sunteti mai secretos imi puteti trimite in privat detaliile, dar nu va pot da un raspuns universal valabil.....

Inainte de a va luptati cu autoritatile, ati putea incerca sa gasiti o cale intermediara....
Astfel, puteti sa le propuneti varianta unui gard "verde", pt realizarea caruia aveti 2 variante (poate m multe, dar astea imi vin mie acum in minte):
1. exista o specie arboricola cu crestere rapida si spini mari, de vreo 5-7 si chiar 10 cm: daca ii plantati suficient de des in 2-4 ani veti avea un gard suficient de des ca sa nu poata trece nici ursul prin el si va protejeaza si mai bine investitia pe termen lung
2. pt ca presupun ca nu aveti timp sa asteptati 2-3 ani sa creasca gardul le puteti propune sa faceti un gard clasic (plasa/ lemn, nu cred ca beton ar fi o alegere potrivita) si sa il dublati cu copaceii de care pomeneam mai devreme, urmand ca peste 3 ani, cand ajung la maturitate, sa desfiintati gardul si sa ramana doar copacii
3. (am plecat de la 2, dar mi-a mai venit o idee pe parcurs): amenajati un gard de lemn si plantati catina la interior (este cataratoare, are spini, creste repede), care va ajunge la un mom dat sa inveleasca gardul complet.
Cam astea m-am gandit eu ca ar fi niste posibilitati "ecologice" plauzibile si convenabile, astfel incat sa mva imprejmuiti legal proprietatea.

Pe partea juridica, cu procese si amenzi pt construire ilegala, fara acord si AC, nu ma bag :D
exact modelul acesta este in proiectul depus spre avizare... " gard de lemn si plasa de sarma pe acesta", cu tot cu proiect la acest gard, dar asta e Romania :D
niste oameni incompetenti, pusi pe criterii politice, care nici cand le explici ca doar imprejmuire de teren vrei, nu hotel, nici atunci nu inteleg :D

altii ridica pensiuni si case de vacanta fara anumite avize, in special a acestor incompetenti, dar eu am spus s-o fac legal :D

cred ca varianta cea mai scurta si cea mai buna pentru Romania e ilegalitatea& atunci imi ridic gardul :)))))

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amplasare gard fara autorizatie si fara o masuratoare cadastrala raresh raresh Buna ziua, Am cumparat un teren provenit din dezmembrarea unei parcele mai mari (lotul initial a fost parcelat in trei parti). Vecinul, dupa ce a facut ... (vezi toată discuția)
Gard la strada cspopescu cspopescu Buna dimineata, Am achizitionat un teren intravilan situat intre 2 case (proprietati). Acesta nu are gard in fata la strada si nici in spate. As dori sa ... (vezi toată discuția)
Imprejmuire grădină Julius_bb Julius_bb Buna. Am un apartament situat la parterul unui bloc p+2. Împreună cu apartamentul, am cumparat și grădina din lateralul blocului unde am și ieșire ... (vezi toată discuția)