avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajat studieaza in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajat studieaza in strainatate

Buna ziua,
Un angajat s-a dus in strainatate sa studieze, si teoretic este angajat cu 4 ore . Puteti sa ma ajutati ce documente are nevoie in aceasta situatie? (un fel de home-office) Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:24, 25 Octombrie 2012
Nu cred ca se poate da un raspuns exact la intrebarea dvs , cand nu se stie ce s-a scris pe cererea acestuia ...

Codul MUncii prevede doua posibilitati :
- Concediile pentru formare profesională se pot acorda cu plată.
- Concediile pentru formare profesională fără plată.

Una dintre aceste doua posibilitati trebuie sa aiba mentiunea pe cererea de acordare ... daca s-a supendat c.i.m., atunci pe perioada supendarii pot continua sa existe alte drepturi si obligatii ale partilor, daca acestea sunt prevazute prin legi speciale, prin contractul colectiv de munca aplicabil, prin contracte individuale de munca sau prin regulamente interne.




Inteleg. El a facut cerere in ideea ca vrea sa-si termine studiile. Angajatorul nu vrea sa inceteze raporturile de munca si suspendarea ar fi inoportuna , sa piarda 1 an de vechime.Oare este o posibilitate ca el sa studieze acolo sa sa nu fie suspendat CIM? Sa lucreze de acolo. Multumesc pentru rabdare.
Daca observam bine, art.52 alin.1 lit.d C.mun. prevede posibilitatea suspendarii si nu obligativitatea suspendarii c.i.m. in cazul concediilor pentru formarea profesionala ...

Asadar, angajatorul poate decide ca pe perioada unui astfel de concediu raportul de munca sa nu fie suspendat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada de preaviz alina_puff alina_puff Buna ziua, In cauzul in care se primeste o notificare precum ca angajatorul isi restrange activitatea si iti da preavizu de 20 de zile trebuie lucrate si ... (vezi toată discuția)
Concediul fara salariu in revisal 506 bvr bvr Buna ziua! Stiou ca exista discutii in cadrul altor subiecte deja deschise pe tema hg 500/2011, dar poate ar fi bina sa facem o discutie separata referitor la ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata - studii DianaTrisca DianaTrisca Buna ziua, O cerere pentru concediu fara plata facuta de angajat pentru sustinerea examenelor de linal de an - Master - se inregistreaza in Revisal ca ... (vezi toată discuția)