avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1134 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... anulare contract vanzare cumparare,e posibil???
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

anulare contract vanzare cumparare,e posibil???

Eu lucrez in afara tari si in urma cu 3 ani am cumparat un teren de la bunica sotiei pe care urma sa construim o casa avand deja proiectul terminat,in momentul de fata suntem in divort cu copii si implicit partaj bunuri comune....actul de vanzare cumparare sa incheiat la un notar public,intre bunica si sotie,eu fiind mentionat in acel act doar ca sot,deci implicit a devenit bun comun....intrebarea mea este urmatoarea....
Eu sunt cel care a platit banii pt tranzactie si implicit onorariul notarului,plus de asta am facut deja investitii in acel tren,materialele pt gard ma costat in jur a 100 de milione,iar mana de lucru nu am mai platit-o pt ca lam facut impreuna cu un var si cu unu dintre fini,instanta va lua in calcul acest lucru???
Si multe altele....le-am achitat banca parintilor sotiei,leam adus imbunatatiri in apartament,parchet usi schimbate in toata casa tot apartamentu zugravit cap coada tot de mine,de acelasi var si de inca doi vecini.....i-am propus sotiei ca terenul sa il lasam pe numele copilului insa nu e de accord....ea deja a luat in lipsa mea si a familiei mele din casa parintilor mei unde locuiam impreuna toate bunurile comune...
Cel mai recent răspuns: alfalin , utilizator 22:24, 24 Octombrie 2012
Buna ziua, anularea contractului de vanzare cumparare nu poate fi pronuntata de catre instanta decat pentru neindeplinirea conditiilor legale la momentul inchieierii contractului (de exemplu viciile de consimtamant). In situatia dvs va sfatuiesc sa aduceti in instnta probe - inscrisuri si martori - privind contributia dvs mai mare la dobandirea bunurilor comune. In masura in care probati acest lucru, va va fi atribuit un procent mai mare din bunurile comune, in functie de contributia dvs.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Octombrie 2012
AV. Cristina Oltea Petrescu, Avocat
Tinand cont de contributia dumneavoastra la achizitionarea bunului imobil si de pozitia fostei sotii, instanta poate decide atribuirea terenului catre dumneavoastra, cu obligatia despagubirii fostei sotii.

Succes.

Stimat forumist,

În principiu, aș fi de acord cu susținerea colegei Stoica Ioana.

Singurul lucru care mă face să mă îndoiesc despre posibilitatea atribuirii terenului către dvs este problema divorțului cu copii.

Astfel, având în vedere și interesul superior al minorilor, există cele mai mari șase ca proprietatea să fie atribuită soției, chiar dacă aceasta nu ar avea o cotă egală, sau majoritară de contribuție, dar în schmb, nu ar avea locuință proprie și ar dori finalizarea construcției pentru a locui acolo cu copiii.

Prin urmare consider că, dacă i s-ar încredința minorii - cunosc și condițiile noii reglementate custodii comune - și ar argumenta în modul descris, ar avea prima șansă la atribuirea terenului. Mai ales dacă ar pleda în sensul unei vânzări intuitu personae din partea bunicii sale.

Evident, este doar o părere, pur subiectivă. Dar eu unul așa aș pleda în cazul soției.

Cu stimă.
Va multumesc din suflet pt sugestii...
Daca sotia urmarea interesul superior al copilului ar fi acceptat propunerea mea de a lasa terenul pe numele fetei si ea sa ramana imputericit dar fara drept de vanzare iar copilu sa decida cand va creste mai mare ce sa faca cu el,daca gresesc in ceea ce spun atunci imi cer scuze si imi retrag cuvintele,insa ea vrea doar sa valorifice acest bun,pt ca nu are situatie financiara si nici interes de a face casa....din fericire pt mine am martori pt tot ceea ce am facut mai putin in momentul cand leam dat banii sa isi achite banca,dar nu imi pare rau si stiti d c pt ca tot ce am facut,am facut din inima si sunt impacat sufleteste....ca in final nu luam nimic cu noi:(
Dar din pacate in ziua de azi traim intr-o lume in care banu e pus mai presus de orice:(
Cu permisiunea dumneavoastra am sa scriu o pavata ortodoxa:Daruiti ca mostenire copiilor vostrii in primul rand virtutea,si dupa aceea daruiti-le ceea ce ati agonisit:) iar eu asta incerc sa fac si am sa lupt cu toate fortele pt a nu da gres,iar daca lucrul asta nu se v-a intampla cu siguranta judecata cea dreapta o face cel de sus....va multumesc si va doresc mult succes in activitatea dumneavoastra profesional....
Ultima modificare: Miercuri, 24 Octombrie 2012
alfalin, utilizator
cristina oltea petrescu a scris:

Buna ziua, anularea contractului de vanzare cumparare nu poate fi pronuntata de catre instanta decat pentru neindeplinirea conditiilor legale la momentul inchieierii contractului (de exemplu viciile de consimtamant). In situatia dvs va sfatuiesc sa aduceti in instnta probe - inscrisuri si martori - privind contributia dvs mai mare la dobandirea bunurilor comune. In masura in care probati acest lucru, va va fi atribuit un procent mai mare din bunurile comune, in functie de contributia dvs.



Ati putea va rog frumos sa imi explicati in ce consta "viciile de consimtaman"???

Va multumesc anticipat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj casa parter+mansarda AndreiZa AndreiZa Buna ziua. Tocmai am iesit dintr-un divort.Am impreuna cu fosta sotie o bucata de pamant pe care am construit o casa, acum fiind la rosu. Deocamdata am acte ... (vezi toată discuția)
Ceva despre partaj omero omero Cum se face partajul in cazul in care am primit de la parintii mei,in timpul casatoriei, prin contract de vanzare-cumparare locuinta actuala?in contract este ... (vezi toată discuția)
Părinții mei divorțează. cui i se cuvin bunurile din căsătorie, dacă unele sunt pe numele tatălui meu? Ioanis23 Ioanis23 Buna ziua. Autoturismul este pe numele tatalui meu. Casa este tot pe numele lui, dar a fost facuta in perioada casatoriei, pe pamantul din partea parintilor ... (vezi toată discuția)