avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Revisal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Revisal

Daca un salariat primeste lunar o anumita suma de bani care este trecuta la alte sporuri, aceasta trebuie declarata in revisal? In contractul individual de munca nu este specificata aceasta suma.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:42, 24 Octombrie 2012
Potrivit HG nr.500/2011, in revisal se completeaza si se transmit sporurile prevazute in contractul individual de munca.
Daca acest spor este acelasi in fiecare luna, nu poate fi considerat spor cu caracter permanent si trebuie declarat in Revisal?
Poate fi considerat spor cu caracter permanent , insa va trebui sa fie prevazut in c.i.m. pentru a fi completat in REVISAL..... HG 500/2011 nu face nicio distinctie intre sporuri.
In consecinta, daca acest spor a fost acordat si trecut la rubrica "Alte Sporuri" si nu a fost declarat in Revisal nu suntem in culpa?
Problema de la care se pleaca nu este daca s-a acordat sau nu acel spor , ci daca este prevazut in c.i.m.? .... legea este clara, se completeaza si se transmit sporurile prevazute in c.i.m. .. per a contrario, sporurile neprevazute in c.i.m. nu se opereaza in REVISAL.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Noul revisal si sporurile nepermanente draganmariana draganmariana Of, am urmatoarea problema: am o societate in care dam spor de sambata si duminica 5% iar spor de sarbatori legale la fel 5 % , acestea sunt prevazute cu act ... (vezi toată discuția)
Revisal-sporul de noapte lilianadnc lilianadnc Buna seara,inPotrivit art. 3 alin. lit.g. din HG nr.500/2011, privind registrul general de evidenta a salariatilor, registrul se completeaza in ordinea ... (vezi toată discuția)
Inregistrare in revisal spor de week-end cata8 cata8 Din cate am citit ,inteleg ca ptr un salariat care lucreaza sambata sau duminica primeste un spor de week-end. Daca el lucreaza prin rotatie , 1-2 week-end-uri ... (vezi toată discuția)