avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1096 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Talon retinut de mecanicul la care mi-am facut masina
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Talon retinut de mecanicul la care mi-am facut masina

am o mare problema foarte grava si doresc sa stiu daca mar putea ajuta cu ceva politia acum ceva timp in urma am dus masina la reparat la un mecanic auto ... cand am lasat masina mia cerut talonul si autorizatia de raparatie (asta se intampla acu 3 luni ) in timpul reparatiei iam achitat o suma de 1600 ron ... , astazi a fost gata masina ... mia spus ca daca vreau masina sa ma duc sai mai dau inca 1000 ron iam spus ca nu am atat si ca am doar 700 , a fost de acord... insa cand iam cerut talonul mia spus ca mil va da cand ii dau si restul de 300 ron ... precizez nu am semnat nici o hartie si nici un act in care sa spun cai las gaj talonul ...
doresc sa stiu daca este legal sami retina talonul in schimbul sumei de 300 ron ...
si mai doresc sa stiu daca as rezolva ceva daca mas duce cu politia peste ca sami dea talonul...
va multumesc mult si va rog din suflet sa ma ajutati a si era sa uit in service reparatia ma ajungea 2100 ron ...
Cel mai recent răspuns: ATSOnesti , utilizator 10:05, 25 Octombrie 2012
Dar de ce pretinde aceste sume? Inainte de a lasa masina la service nu ati facut un contract cu cele necesare ptr reparatii,termenul finalizat de reparat si suma totala de plata?
Aveti chitanta ca i-ati dat cei 1600 lei plus inca 700 lei?

Puteti face plangere la politie.
nu am facut nici un contract ... acest mecanic a fost recomandat de o persoana din familie... pretinde aceste sume de bani in schimbul reparatiei... doar ca mia nu mise pare normal sa imi retina fortat talonul auto in schimbul sumei de bani... si vreau sa stiu daca este vreo lege sau daca am vreo sansa sami recuperez talonul ducanduma la politie...
Ultima modificare: Joi, 25 Octombrie 2012
ATSOnesti, utilizator
Faceti plangere la politie,daca nu v-a dat chitanta ptr platile anterioare cum dovediti ca ati platit?
Poate ca o sa i se inchida si atelirul de functionare,nemaiputand sa repare.
La politie dati o declaratie,spuneti-le ca veti lucra/coopera cu ei,notati seria si nr banilor (300 lei),mergeti sa platiti la mecanic,sa purtati si un reportofon ascuns ptr inreggistrare vorbire cu mecanicul,cereti chitanta ptr sumele anterioare cat si ptr cei 300 lei,apoi plecati.
Politia dupa plecarea dvs,in 5 min.poate sa vina sa il controleze pe mecanic cautand banii cu seria si nr lor,si astfel va puteti reccupera talonul si poate si banii.
Vorbiti cu politia despre acest plan.
va multumesc mult pentru ajutorul acordat o sa ma duc la politie sa ma consult cu ei... e bine ca acum stiu ca ma pot ajuta cumva... multumesc mult inca o data

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare cumparare-masina gogu00772 gogu00772 am o masina de vanzare(ii trebuie schimbata distributia la motor undeva la 500 lei).ma contactat cineva a vazuto si mia dat un avans de 1000 de lei.neam ... (vezi toată discuția)
Nu stiu ce sa fac valy_valentina valy_valentina Buna! As dori sa ma ajutati cu o problema. Am fost la o scoala de soferi auto si am vrut sa fac cat.tr. si mia spus ca costa 800 de lei si de acolo sa ajuns sa ... (vezi toată discuția)
Retinere cheie auto Blitzen Blitzen Buna, In data de 19 Decembrie 2015,in urma unui accident, am dus masina intr-un service pentru o evaluare a daunei si a face oferta cei de la servivce. In ... (vezi toată discuția)