avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Taxa de prima inmatriculare
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Taxa de prima inmatriculare

Va rog sa-mi dati si mie niste lamuriri cu privire la taxa de prima inmatriculare pentru atoturism second hand adus din tara UE(este suspendata sau nu / se mai plateste sau nu).
Din informatiile pe care le am, taxa se plateste si urmeaza sa-ti recuperezi banii de la autoritati. Este corect?
In acest caz care sunt etapele urmatoare? Unde se depune cererea pentru recuperare si ce documente sunt necesare?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Liana Iura , Avocat 11:51, 25 Octombrie 2012
Taxa se plateste - nu a fost suspendata. Dv. aveti 2 posibilitati: 1 nu achitati taxa - actionati in judecata Institutia Prefectului - Serviciul inmatriculari si solicitati inmatricularea acestuia fara plata taxei; 2 achitati taxa si solicitati apoi restituirea acesteia chemand in judecata finantele

In ambele situatii competenta apartine Tribunalului.

Cererea se depune la DGPF a orasului in care locuiesc, sau la Judecatorie?
Ma puteti ajuta si cu un model de cerere pentru restituirea taxei?

Va multumesc!
Parata va fi Administratia Financiara a localitatii unde ati achitat taxa, iar competenta apartine Tribunalului din judetul dv, adica cererea se introduce la Tribunal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa prima inmatriculare medan_ramona medan_ramona Buna ziua.Daca am cumparat un autoturism din Germania, luna trecuta, mai platesc taxa de inmatriculare? (vezi toată discuția)
Recuperare taxa prima inmatriculare SC Global Expert Consulting SRL SC Global Expert Consulting SRL Buna ziua, in luna martie 2008, am achizitionat un autoturism in leasing financiar pentru care am platit la vremea aceea o taxa de prima inmatriculare (TPI) ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa auto BucurCristian BucurCristian Buna seara, In cazul achizitionarii unui autoturism second hand, inscris in data de 28.11.2008 pentru care s-a achitat \\"taxa de poluare in vederea ... (vezi toată discuția)