avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Sustinere tehnica tert
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Sustinere tehnica tert

Inca am o nelamurire asupra ce inseamna, cf. art. 190/OUG 34 "Capacitatea tehnică şi profesională a ofertantului/candidatului poate fi susţinută, pentru îndeplinirea unui contract, şi de o altă persoană, indiferent de natura relaţiilor juridice existente
între ofertant/candidat şi persoana respectivă".
"Persoana" trebuie sa fie o persoana fizica sau poate fi si o alta firma?
Despre ce e vorba - firma X poate participa la licitatie dar nu are contracte si utilaje, in schimb nu are datorii la stat, cealalta care o poate sustine are de toate dar nu poate scoate certificatul in timp util. Se poate acorda sustinerea pentru a acoperi cerinta de contracte in valoare de x lei si dotare tehnica?
Cel mai recent răspuns: gaina , utilizator 22:34, 30 Octombrie 2012
Daca sunt sustinator financiar si tehnic, pot fi si subcontractor? Sau, mai e nevoie sa fiu si subcontractor daca sunt sustinator tehnic?
Art 11 alin 7 din HG 925: Autoritatea contractantă nu are dreptul de a impune îndeplinirea unor criterii de calificare pentru eventualii subcontractanţi, dar resursele materiale şi umane ale subcontractanţilor declaraţi se iau în considerare pentru partea lor de implicare în contractul care urmează să fie îndeplinit, dacă sunt prezentate documente relevante în acest sens. Daca resursele materiale si umane ale sustinatorului se cumuleaza cu cele ale ofertantului pentru a se dovedi capacitatea tehnico-profesionala de indeplinire a contractului..............................
depinde ce urmariti. daca vreti sa executati o parte din contract este necesar sa fiti subcontractant (evident daca nu va asociati). daca doriti sa sustineti financiar sau cu experienta similara si totodata vreti sa si executati o parte din contract atunci va trebui sa aveti si calitatea de tert. in acest moment este permis unui operator sa fie atat subcontractant cat si tert sustinator in cadrul unei oferte insa prin propunerea de modificare a oug 34/2006 aceasta optiune nu mai era posibila. urmariti atent informatiile pt. ca in curand ar trebui sa se modifice legea asa ca poate aparea si modificarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Subcontractant sau sustinator - conditii eligibilitate razvan911 razvan911 La o licitatie am posibilitatea de a participa insa sociatatea mea nu are o anumite acreditare ISCIR. In documentatie este precizat ca daca nu am acel ... (vezi toată discuția)
Sustinatorul tehnic pentru licitatii. laritzu laritzu Buna ziua.Asa cum spune si titlul ,as vrea sa stiu care este statutul legal al sustinatorului tehnic in licitatii. Va multumesc. (vezi toată discuția)
Capacitatea tehnica si/sau profesionala Marius Cocean Marius Cocean Buna seara, poate cineva sa dea un raspuns clar la urmatoarea chestiune? Conform disp. art. 190 alin 2 din OG 34/2006 ) In cazul in care ... (vezi toată discuția)