avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cheltuieli de judecata proces judiciar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cheltuieli de judecata proces judiciar

cheltuielile pentru efectuarea unei expertize pentru teren, expertiza casa , grajd la un partaj judiciar cum se vor imparti sau cine le plateste.
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 12:27, 25 Octombrie 2012
in principiu expertiza se plateste de cel care o cere, in unele cazuri se imparte intre reclamant( reclamanti) si parat (parati).
Daca dv ati solicitat efectuarea expertizei o veti achita dv. De regula, reclamantul este cel care trebuie sa-si dovedeasca pretentiile, el fiind cel care are sarcina probei, urmand sa suporte costurile, iar partea care va cadea in pretentii va suporta si cheltuielile de judecata
cine solicita ala plateste. in general in partaj solicita ambele parti. deci se suporta egal .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza judiciara dariad dariad In cazul unei expertize judiciare topografice/cadastrale, ordonata de instanta intr-un proces cu obiect fond funciar, deci cu expert numit de instanta, nu ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli partaj eu1983 eu1983 Buna ziua , Cine plateste cheltuielile in cazul unui proces de partaj si daca stie cineva inc e constau acestea ? Multumesc! (vezi toată discuția)
Rolul activ al judecatorului handsu handsu Judecatorul are obligatia sau doar in mod facultativ isi exercita rolul activ in cursul judecarii . In acest sens , pe langa argumentatiile,probatiunile ... (vezi toată discuția)