avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1124 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită legea executarii silite
Discuție deschisă în Executare silită

legea executarii silite

printr-un birou de executare silita am reusit sa execut ANRP-UL.
acestia mi-au virat suma de bani insa in contul executorului judecatoresc, iar acesta imi spune la randul lui ca trebuie sa mai astept inca 17 zile si abea pe urma sa-mi transfere el banii in contul meu. este adevarat? asa prevede legea executarilor silite? va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 13:39, 25 Octombrie 2012
DA, este adevarat, executorulasteapta 15 zile care in termeni procedurali inseamna 17 zile calendaristice, abia apoi face transferul sumelor de bani. Asa spune codul de procedura civila.
Este intemeiata sustinerea executorului judecatoresc care are dreptul sa retina suma timp de 15 zile
Perioada de 17 zile insumeaza si zilele nelucratoare
ca de fiecare data, va bagati unde nu va fierbe oala, dna inocenta.

Diferenta de 2 zile o reprezinta ziua de inceput si ziua de sfarsit a termenului, care nu se iau in calcul atunci cand se face numaratoarea. Daca termenul se implineste intr-o zi nelucratoare, sunt mai mult de 17 zile, pentru ca se implineste in prima zi lucratoare ce urmeaza zilei de sfarsit a termenului si care este nelucratoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura executare silita inimadistrusa inimadistrusa Buna ziua! Ma aflu in urmatoarea situatie si am nevoie de o informatie din partea unei persoane care cunoaste aceasta speta pe care vreau sa o prezint: am ... (vezi toată discuția)
Termen de plata laurentiuo laurentiuo prin intermediul unui executor judecatoresc am facut poprire la trezoreria statului pe conturile ANRP-ului de pe data de 06.06.2012. executorul judecatoresc ... (vezi toată discuția)
Daune morale si cheltuieli de spitalizare -termen de prescriptie smn smn CE ESTE DE FACUT? Va rog sa-mi dati un sfat in urmatoarea problema: in iunie 2014 s-a pronuntat instanta impreuna cu procurorul intr-un proces penal de ... (vezi toată discuția)