avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Nevoie sau nu de avocat.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Nevoie sau nu de avocat.

In urma cu vreo 2 luni eu si cu inca 2 prieteni am avut un scandal cu altii intr-un bar.Una dintre acele persoane a depus plangere avand 23 de zile de ingrijiri medicale.Am vrut sa ne intelegem dar persoana respectiva nu a vrut.Am fost sunat de catre comisarul care se ocupa de dosar sa ma prezint la politie ca persoana invinuita cu sau fara avocat.Doresc sa precizez ca si ceilalti 2 prieteni la fel au fost instiintati.Sa ne luam acelasi avocat toti sau sa lasam din oficiu.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 18:56, 25 Octombrie 2012
Este efectiv alegerea dumneavoastra. Si avocatul din oficiu si cel ales trebuie sa isi faca meseria.
Deocamdata, daca sunteti in faza declaratiilor / cercetarea penala nu ar fi absolut necesar un avocat, insa sunt aspecte procedurale pe care dumneavoastra nu le cunoasteti si pe care un avocat le stie. Asadar, dumneavoastra decideti.
Avand in vedere ca sunteti in faza declaratiilor, puteti opta pentru varianta unui avocat din oficiu!
De asemenea, puteti incerca varianta rezolvarii conflictului si apeland la un mediator autorizat! Lista mediatorilor o gasiti afisata la instanta sau pe site-ul consiliului de mediere!
... si totusi, e bine ca atunci cand ai de a face cu organe de cercetare penala, sa mergi insotit de un avocat!!!

Exista intradevar aspecte de natura procedurala pe care numai un avocat in domeniu le poate "vedea" ... exista riscul ca, luand un avocat, dupa ce primele declaratii au fost date fara a fi asistat de o persoana abilitata, acesta (avocatul luat ulterior) sa fie nevoit sa "indrepte" anumite "greseli" facute (cu sau fara intentie ) de organele de cercetare penala

... uneori, poate nici nu se mai poate face mare lucru !!!

dar, evident, ramane la latitudinea dvs. daca va duceti singur sau va luati un avocat!
Da,este greu de spus daca aveti nevoie de avocat.
Nu cred insa ca veti primi avocat din oficiu.
Asadar,va puteti angaja avocat sau sa nu aveti avocat dupa cum apreciati.
momentan asistenta juridica nu e obligatorie.
ca sa nu va cheltuiti prea mult , incercati sa va intelegeti cu partea vatamata si daca nu se poate si dosarul ajunge in instanta atunci optati pentru avocatul din oficiu sau cel ales functie de cum evolueaza lucrurile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot fi obligat sa dau declaratie ? cetateanul89 cetateanul89 Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti cu acest aspect. Daca sunt cercetat pentru o infractiune, pot fi obligat sa dau declaratie la organul de cercetare penala ? ... (vezi toată discuția)
Urmarire penala lotica lotica ]n faza de urmarire penala ,am dreptul sa nu dau nici o declaratie la momentul cand voi fi chemata pentru o noua audiere ,daca in acest moment nu mi-am gasit ... (vezi toată discuția)
Buna ziua gaby_flo gaby_flo am o intrebare:am fost complice la un furt de telefoane,telefoanele le-am pastrat la prietenul meu in masina si fata care le-a furat ne-a cerut bani si noi am ... (vezi toată discuția)