Oho, ati nimerit exact pe un teren minat, cel cu alimentatia publica, unde exigentele, controalele si amenzile sunt pe masura. De obicei cei care gatesc ar trebuie sa aiba niste conditii speciale, exista anumite circuite de la produsul brut din piata pana la produsul finit. Anumite lucruri nu se pot amesteca pe traseu, etc. etc. Chiar daca nici unele bucatarii mari nu respecta intrutotul conditiile asa cand sunt ei intre ei, macar la ustensile, mobilier, frigider, traseul mancarii, etc. etc. stau bine!
Dar cel mai bine gasiti pe net o adresa a unei directii sanitar -veterinare, precum si a unei directii de sanatate publica si faceti un drum pana acolo si va lamuresc ei. Nu mai zic de analizele pe care trebuie sa le faceti din 3 in 3 luni(analize de sange, markerii virali-pt. hepatita B si C,examenul copro-parazitologic, reactia Wassermann-pt. sifilis, micro-adica plaman, daca lucrati cu utilaje care taie-examenul psihologic).
Mai sunt persoane care "gatesc" dar fac din asta o activitate sezoniera, a se vedea cei ce vin prin targuri cu produse traditionale,etc. -chiar si aceia au un anumit control din partea autoritatilor. E destul de complicat sub aspectul cerintelor si nu ma refer aici la o forma organizata, SRL , PFA, pur si simplu la activitatea in sine de gatit. Mergeti si intrebati direct unde v-am indicat ca tot ei vin in control, si chiar daca nu vor stii de d-voastra azi, maine, vestea tot se duce pana la urma!
Depinde, daca activitatea ati presta-o pe un SRL nu va trebuie diploma, daca este pe un PFA, de ex., va trebuie !