avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... autorizatie
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

autorizatie

Buna ziua,
Imi este permis sa vand produse gatite acasa, la cerere? nu am banii necesari pt a deschide un magazin tip catering, fac acest lucru din hobby si pt a castiga un ban in plus fiind studenta. Sau ce ar trebui sa fac, pt a putea vinde produse de acasa?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters259670 , utilizator 22:33, 25 Octombrie 2012
Oho, ati nimerit exact pe un teren minat, cel cu alimentatia publica, unde exigentele, controalele si amenzile sunt pe masura. De obicei cei care gatesc ar trebuie sa aiba niste conditii speciale, exista anumite circuite de la produsul brut din piata pana la produsul finit. Anumite lucruri nu se pot amesteca pe traseu, etc. etc. Chiar daca nici unele bucatarii mari nu respecta intrutotul conditiile asa cand sunt ei intre ei, macar la ustensile, mobilier, frigider, traseul mancarii, etc. etc. stau bine!
Dar cel mai bine gasiti pe net o adresa a unei directii sanitar -veterinare, precum si a unei directii de sanatate publica si faceti un drum pana acolo si va lamuresc ei. Nu mai zic de analizele pe care trebuie sa le faceti din 3 in 3 luni(analize de sange, markerii virali-pt. hepatita B si C,examenul copro-parazitologic, reactia Wassermann-pt. sifilis, micro-adica plaman, daca lucrati cu utilaje care taie-examenul psihologic).
Mai sunt persoane care "gatesc" dar fac din asta o activitate sezoniera, a se vedea cei ce vin prin targuri cu produse traditionale,etc. -chiar si aceia au un anumit control din partea autoritatilor. E destul de complicat sub aspectul cerintelor si nu ma refer aici la o forma organizata, SRL , PFA, pur si simplu la activitatea in sine de gatit. Mergeti si intrebati direct unde v-am indicat ca tot ei vin in control, si chiar daca nu vor stii de d-voastra azi, maine, vestea tot se duce pana la urma!
Ultima modificare: Joi, 25 Octombrie 2012
ContSters259670, utilizator
Multumesc pt raspuns. Mai am o intrebare. Pot desfasura acest tip de activitate fara o diploma in domeniu?
Depinde, daca activitatea ati presta-o pe un SRL nu va trebuie diploma, daca este pe un PFA, de ex., va trebuie !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coduri caen pentru un pfa - handmade Ana1788 Ana1788 Aș vrea să valorific legal hobby-ul meu, urmând cea mai simpla varianta. Doresc sa ofer spre vânzare coronițe, agrafe, coliere, cercei și alte bijuterii ... (vezi toată discuția)
Pfa si firma straina Angela Stancioi Angela Stancioi buna ziua, as dori sa intreb se poate infiinta un PFA ca ospatar, sa mearga sa lucreze in Franta ca ospatar iar plata sa se faca pe baza de factura catre PFA; ... (vezi toată discuția)
Impozitare comercializare produse digitale (postere, imagini) SaraK SaraK Buna ziua, M-ar intersa sa stiu ce conditii de impozitare se aplica la ora actuala, pentru cazul in care, ma decid sa comercializez online produse digitale ... (vezi toată discuția)