avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Acordarea sporului de stabilitate in invatamant
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Acordarea sporului de stabilitate in invatamant

Am inceput activitatea in invatamant la 01.09.2002. In perioada 01.01.2009 - 31.08.2010 am avut contractul de munca suspendat deoarece am stat in concediu pentru crestere si ingrijire copil. La data de 01.09.2012 s-au implinit 10 ani de cand am inceput activitatea. In aceasta situatie, avand in vedere ca perioada suspendarii contractului a fost inainte de aparitia legii 63/ 2011, cand mi se poate acorda sporul de stabilitate? OUG 124/ 2011 (art. III, pct. 17) ce efecte produce asupra salariatilor din invatamant?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:43, 26 Octombrie 2012
Perioada respectiva constituie vechime in munca si in serviciu si se are in vedere la stabilirea drepturilor ce se acorda in raport cu acestea.
Perioada respectiva nu consituie vechime in specialitate, intrucat OUG nr.124/2011 a intrat in vigoare la 01.01.2012.

Legea nr.63/2011:
4. Perioadele in care personalul didactic s-a aflat in concediu fara plata acordat in conformitate cu prevederile legale in vigoare sau in concediul pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani, precum si perioada in care personalul didactic a efectuat stagiul militar, dupa care s-a reintors la catedra, respectiv perioadele in care personalul didactic a avut catedra rezervata in invatamant, nu intrerup vechimea in invatamant. Aceste perioade nu constituie vechime efectiva in invatamant pentru acordarea sporului de stabilitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul de ingrijire a copilului este vechime în specialitate/serviciu sau nu? M1haela M1haela Bună ziua! Vă rog sa imi spuneti daca OUG 124 din dec. 2011 se aplica în invatamant, iar perioada de CCC este considerata vechime in invatamant. Precizez ... (vezi toată discuția)
Calcularea vechimii efective in invatamant ilebra ilebra Buna ziua!As dori,daca se poate, sa mi se calculeze vechimea efectiva in invatamant ,avand in vedere faptul ca am lucrat in invatamant in urmatoarele ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca molnarioana molnarioana Va rog sa-mi spuneti daca un cadru didactic care a fost in concediu fara salar pentru studii este vechime in munca, pentru acordarea sporului de vechime ... (vezi toată discuția)